Spousta chutných receptů
Z této báječné houby připravíte celou řadu chutných pokrmů. Zpestřete si svůj podzimní jídelníček. Hlíva ústřičná má velmi jemnou, lahodnou chuť a příjemné houbové aroma. Můžete ji upravit na nespočet způsobů. Dá se vařit, smažit, péct či zapékat, lze ji podávat jako předkrm i hlavní chod. Uvidíte, že si pochutnáte a podzimní virózy si na vás nepřijdou.
Vyzkoušejte třeba karbanátky z hlívy podle Pohlreicha. Nebo salát:
24. října 2015 |
Hlíva je vynikající třeba do guláše, falešné dršťkové, jako přírodní řízek či špíz. Lze ji použít do rizota, salátu, jako přílohu k masu, případně jako náplň do slaných houbových palačinek. To už je na vás, fantazii se meze nekladou. Spoustu zajímavých receptů najdete na internetu.
Recept na rychlou a zdravou večeřiPokud máte málo času a nechcete vytahovat zbytečně moc nádobí, máme pro vás tip na rychlou a chutnou večeři. Očištěné hlavičky hlívy položte na pečicí papír na pekáči, lupínky nahoru. Lehce je osolte a opepřete nebo použijte grilovací koření. Nakonec je zakápněte trochou oleje a dejte zapéct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 15 minut. Můžete si je dát jen tak samotné nebo třeba s bramborami. Výtečná je i hlíva osmažená na másle s nasekaným česnekem a zázvorem. Tato směs nejlépe chutná na topince. |