Bude to jako první sex, těší se Pohlreich na vaření v přímém přenosu

  • 64
Prostořeký šéfkuchař Zdeněk Pohlreich chce v přímém přenosu národu dokázat, že poctivé vaření ze základních surovin není problém. Podle něj je směšné vymlouvat se na nedostatek času, když se tříchodové menu dá uvařit za hodinku. V sobotu 19. října večer si to můžete vyzkoušet i vy. Stačí mít potřebné ingredience.

Formát nového pořadu Česko vaří s Pohlreichem televize Prima je postaven na úspěšné živé show šéfkuchaře Gordona Ramsaye s názvem Cookalong. Ta byla původně koncipována jako jeden díl, ale diváci v Anglii si ji okamžitě natolik zamilovali, že vznikla celá série.

Prima doufá, že podobně se k vaření během živého přenosu nechá strhnout i Česko a rovnou připravila řadu pokračování na osm sobotních večerů za sebou.

Živé propojení s diváky během pořadu podpoří přímý kontakt přes Skype s vybranými vaření chtivými jednotlivci nebo skupinkami, jimž bude Pohlreich přes obrazovku nahlížet doslova pod pokličky. Po dobu živého přenosu bude sledovat, jak si vedou, případně jim i radit.

Sám se na nový pořad a živý přenos velice těší, i když neskrývá ani lehké obavy. "Cítím se jako před prvním sexem. Trochu se bojím, trochu se těším," řekl pro iDNES.cz při úterní promo akci na Náměstí Míru, kde z přistaveného "food trucku" Pražanům servíroval svoje vyhlášená telecí líčka a telecí placičky s houbami. 

V sobotu večer už se pojede na ostro

Na premiérový sobotní večer si Zdeněk Pohlreich pozval herečku Terezu Kostkovou a budou spolu vařit houbové ragú se ztraceným vejcem, vepřové kotletky se zelím a trhanec s jablky. Tedy žádné špeky, ale jídla z běžně dostupných surovin, jejichž nákup nikoho nezruinuje. Posuďte sami: 

Ingredience pro houbové ragú se ztraceným vejcem (pro 4 osoby): 
400 g očištěných hub nakrájených na větší kousky, 1 lžíci nakrájené cibulky, dva stroužky česneku, 1 lžíci olivového oleje, 20 g másla, 1 lžičku nasekaných čerstvých lístků hladkolisté petrželky pár celých lístků na ozdobu, 2 snítky čerstvého tymiánu nebo 1 špetku sušeného, 1 snítku čerstvého rozmarýnu nebo 1 špetku sušeného, 1 kapku balzamikového octa, 4 čerstvá vejce, 10 ml bílého vinného octa, čerstvě vymačkanou šťávu z půlky citronu, sůl a čerstvě namletý černý pepř. Pečivo dle chuti.

Ingredience pro vepřové kotletky se zelím (pro 4 osoby): 4 vepřové kotlety, bez kosti, očištěné, 1 menší hlávku zelí, nakrájenou na nudličky 1 cm silné, 100 g slaniny, nakrájené na nudličky nebo na kostičky, 1 lžičku másla, extra panenský olivový olej, 1 větvičku rozmarýnu, sůl a pepř. Na bazalkové pesto: 4 stroužky česneku, 1 šálek nastrouhaného sýru parmazánového typu, 1 hrst lístků bazalky, 200 ml extra panenského olivového oleje, sůl a pepř.

Ingredience potřebné pro trhanec (pro 4 osoby): 200 g hladké mouky, 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť), 250 ml mléka, 50 g rozinek, vlašské ořechy, špetku soli, 2 lžíce vanilkového cukru, 2 lžíce másla, cukr moučku na posypání, 100 g oloupaných a na kousky nakrájených jablek.

"Všechna jídla, která budu v přímých přenosech připravovat, jsem postupně uvařil, abych je doladil. V téhle show ale nepůjde jen o vaření. Nevím, jestli se u ní budou lidi spíš bavit, nebo se mnou budou také vařit. Záleží na nich. Přál bych si, aby se dívali a aby je pořad bavil, o to jde," vysvětlil Zdeněk Pohlreich.

Vyzkoušíte si v sobotu 19. října vaření s šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem?

celkem hlasů: 2263

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 neděle 20. října 2013. Anketa je uzavřena.

Na první díl se zatím jen podívám a uvidím
Na první díl se zatím jen podívám a uvidím 1775
Ano, těším se, připravím si vše potřebné
Ano, těším se, připravím si vše potřebné 388
Ne, vaření mě nezajímá, je to ztracený čas
Ne, vaření mě nezajímá, je to ztracený čas 100