Do Ostravy jela šéfová zbytečně. Dobře tu vařili, přesto zkrachovali

aktualizováno 
Restaurace uprostřed sídliště plného lidí má šanci na úspěch, o klientelu by nemusela mít nouzi. Jenže zkuste to v Ostravě v poloprázdném a zanedbaném obchodním centru z dob socialismu, kde bojujete s cenami, nevyzpytatelnou klientelou i vlastním alkoholismem. Sen o vlastní restauraci dostal trhliny.

Richard Konečný provozoval Markovu krčmu na ostravském sídlišti spolu se svou ženou zhruba dva a půl roku. Plnil si svůj životní sen. Chvíli to fungovalo, pak tržby klesaly a půjčování si od své i manželčiny rodiny nakonec přivedlo nadějného kuchaře do dluhů. Ty se vyšplhaly k milionu. 

Fotogalerie

Ze zoufalství začal pít, vztah s manželkou se propracovával k rozvodu. V této situaci požádal o pomoc šéfovou Jitku Pagana, zkušenou provozovatelku vlastních restaurací v Německu i u nás, a jejího syna Santa, kteří se snaží navázat na Pohlreichovu desetiletou misi v rámci pořadu Ano, šéfe! 

Už jen najít „Markovu krčmu“ a identifikovat její koncept ovšem byl docela problém. Ve skutečnosti objevili v podchodu plném špíny jakýsi sport bar, kde umí výbornou pizzu, pokud ovšem zrovna provozovatel, provozní a kuchař v jedné osobě ten den nepřebral.

Naostro se tedy v Ostravě začne ochutnávat a napravovat až druhý den natáčení. A ukáže se, že přes svou přízeň k alkoholu je majitel zvaný Richie schopen se předvést jako poměrně slušný a talentovaný kuchař. Navíc se slušným know-how na opravdu dobré a tenké těsto na italskou pizzu.

Šéfové Jitka a Santo Pagana

Rodinné duo matky a syna převzalo pomyslnou štafetu po Zdeňku Pohlreichovi, který díky svému pořadu Ano, šéfe! posunul gastronomii v Česku o pořádný kus dopředu. Jitka Pagana dlouhé roky provozovala několik luxusních restaurací v Německu se svým manželem ze Sicílie, před lety se i se synem vrátila do Česka, kde dnes každý z nich vede vlastní restauraci,

Také oni se v pořadu vysílaném premiérově na Primě v pondělí večer věnují nejen vaření a kuchyním v restauracích, které se nemohou propracovat k prosperitě. 

Tímto směrem se tedy - vybaven teoretickými i praktickými radami od Jitky a Santa - pokusí Richard Konečný s důvěrou vydat. Podnik přejmenuje na pizzerii Richi a dají tomu s manželkou ještě naposled všechno. Jenže nový rozjezd je pomalý a na překlenutí dalšího těžkého období už si nemají kde půjčit. Hospodu tedy nakonec zavřou, ale díky tomu se jim neskutečně oběma uleví.

Když se za nimi vypraví štáb TV Prima, aby dotočil druhý díl premiérové série s duem Pagana nazvaný Ano, šéfová!, pizzerii Richi najdou zavřenou. Majitel ani jeho žena se z toho nezhroutili, naopak. Vzali to jako příležitost, jak začít znovu žít bez každodenního neutuchajícího stresu ve vlastní zadlužené restauraci. Jak si najít práci a začít splácet dluhy. A třeba i zachránit téměř zkrachovalé manželství. Pokud možno bez alkoholu.

Autor:

Nejčtenější

Jižní Morava může za 50 let vypadat jako spálené vnitrozemí Středomoří

Jak bude vypadat Jižní Morava v roce 2069? Odborníci se shodují, že se oteplí...

Také jste četli, že u nás kvůli globálnímu oteplování vznikne step, či dokonce další Sahara? Tak zle nebude. Magazín...

Chtěl bydlet v lese. Tak postavil dům na kraji města a kolem vysázel stromy

Jezírko má plochu zhruba 1 000 metrů čtverečních, lesní porost okolo vznikl...

Takový malý soukromý les si pro sebe a svou rodinu založil na okraji Pardubic pan Milan. Takzvaně na zelené louce,...

Čtenáři ocenili citlivý přístup k téměř stoleté zahradě po předcích

Vítězné zahrady 1. kola soutěže Nejkrásnější zahrada

Celý týden měli čtenáři iDNES.cz možnost hlasovat a vybrat pětici nejkrásnějších zahrad, u nichž oceňují jak jejich...

Tatarák s koňakem i indické kari. Uvařte si oblíbená jídla Karla Gotta

Takto si Karel Gott užíval v restauraci u italského kuchaře Emanuela Ridiho.

Karel Gott, který 14. července slaví životní jubileum, nepatří k vybíravým celebritám. Miluje tradiční česká jídla, ale...

Statek v malebném údolí s rozlehlou zahradou, které dopřávají volnost

Jezírko v zahradě založili rodiče před třiceti lety. (Statek v údolí na...

Téměř tři čtvrtě hektaru na jihovýchodním svahu a na něm zpustlá zahrada se starými třešněmi. To byla před třiceti lety...

Další z rubriky

Maso z jalovice je lepší než z býka, míní kuchař Lukáš Nevyjel

Šéfkuchař Lukáš Nevyjel

Lukáš Nevyjel z pražské restaurace Nota Bene si sám bourá hovězí maso. Nevybírá si však jenom ty nejatraktivnější...

Postihne-li vás běhavka, zkuste místo pilulek ostružiník či majoránku

Čas nedobrovolně strávený na WC mohou zkrátit bylinkové čaje.

Není nutno sahat hned po pilulkách, když jsou po ruce ty správné bylinky. Poradí si i s průjmem, který dokáže život...

Je sezona bylinek. Užívejte si v kuchyni různé druhy bazalky, každá je dobrá

Červenolistá bazalka, odrůda "Rubim".

Liší se velikostí listů, zbarvením, chutí i vůní, ale účinné látky mají prakticky stejné. Bazalek je celá řada, v Česku...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz