Sobota 4. července 2020, svátek má Prokop
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 4. července 2020 Prokop

Do Ostravy jela šéfová zbytečně. Dobře tu vařili, přesto zkrachovali

aktualizováno 
Restaurace uprostřed sídliště plného lidí má šanci na úspěch, o klientelu by nemusela mít nouzi. Jenže zkuste to v Ostravě v poloprázdném a zanedbaném obchodním centru z dob socialismu, kde bojujete s cenami, nevyzpytatelnou klientelou i vlastním alkoholismem. Sen o vlastní restauraci dostal trhliny.

Richard Konečný provozoval Markovu krčmu na ostravském sídlišti spolu se svou ženou zhruba dva a půl roku. Plnil si svůj životní sen. Chvíli to fungovalo, pak tržby klesaly a půjčování si od své i manželčiny rodiny nakonec přivedlo nadějného kuchaře do dluhů. Ty se vyšplhaly k milionu. 

Fotogalerie

Ze zoufalství začal pít, vztah s manželkou se propracovával k rozvodu. V této situaci požádal o pomoc šéfovou Jitku Pagana, zkušenou provozovatelku vlastních restaurací v Německu i u nás, a jejího syna Santa, kteří se snaží navázat na Pohlreichovu desetiletou misi v rámci pořadu Ano, šéfe! 

Už jen najít „Markovu krčmu“ a identifikovat její koncept ovšem byl docela problém. Ve skutečnosti objevili v podchodu plném špíny jakýsi sport bar, kde umí výbornou pizzu, pokud ovšem zrovna provozovatel, provozní a kuchař v jedné osobě ten den nepřebral.

Naostro se tedy v Ostravě začne ochutnávat a napravovat až druhý den natáčení. A ukáže se, že přes svou přízeň k alkoholu je majitel zvaný Richie schopen se předvést jako poměrně slušný a talentovaný kuchař. Navíc se slušným know-how na opravdu dobré a tenké těsto na italskou pizzu.

Šéfové Jitka a Santo Pagana

Rodinné duo matky a syna převzalo pomyslnou štafetu po Zdeňku Pohlreichovi, který díky svému pořadu Ano, šéfe! posunul gastronomii v Česku o pořádný kus dopředu. Jitka Pagana dlouhé roky provozovala několik luxusních restaurací v Německu se svým manželem ze Sicílie, před lety se i se synem vrátila do Česka, kde dnes každý z nich vede vlastní restauraci,

Také oni se v pořadu vysílaném premiérově na Primě v pondělí večer věnují nejen vaření a kuchyním v restauracích, které se nemohou propracovat k prosperitě. 

Tímto směrem se tedy - vybaven teoretickými i praktickými radami od Jitky a Santa - pokusí Richard Konečný s důvěrou vydat. Podnik přejmenuje na pizzerii Richi a dají tomu s manželkou ještě naposled všechno. Jenže nový rozjezd je pomalý a na překlenutí dalšího těžkého období už si nemají kde půjčit. Hospodu tedy nakonec zavřou, ale díky tomu se jim neskutečně oběma uleví.

Když se za nimi vypraví štáb TV Prima, aby dotočil druhý díl premiérové série s duem Pagana nazvaný Ano, šéfová!, pizzerii Richi najdou zavřenou. Majitel ani jeho žena se z toho nezhroutili, naopak. Vzali to jako příležitost, jak začít znovu žít bez každodenního neutuchajícího stresu ve vlastní zadlužené restauraci. Jak si najít práci a začít splácet dluhy. A třeba i zachránit téměř zkrachovalé manželství. Pokud možno bez alkoholu.

Autor:
  • Nejčtenější

Zase jsem se naučil líp počítat, řekl ke koronakrizi v Rozstřelu Pohlreich

V centru metropole má tři podniky, takže o tom, jak se na restauračním podnikání v Praze projevila opatření proti...

KVÍZ: Jak se vyznáte v houbách?

Rozeznat hřib od muchomůrky zvládne asi každý, Češi jsou přece národ houbařů. Ale víte, že některé hřiby jsou jedovaté,...

Vyhněte se penetraci v barvě i vápennému mléku. Jednošichtovka má pravidla

V žádném řemesle se pravděpodobně nevyhnete „dobrým radám“ a zlepšovákům, které by vám měly usnadnit práci. Některé...

Zahrada jako nudle, která si na nic nehraje, a přitom jí nic nechybí

Soutěž Paní Irena se spolu s manželem přestěhovala na důchod z městské řadovky do vesnického řadového domku na jižní Moravě s...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Houboví profesionálové. Živí je sběr či pěstování i samotní houbaři

Premium Napadlo vás někdy, že práce s houbami může někoho opravdu živit? Zeptali jsme se těch, jimž se houby staly zaměstnáním...

Největší slabiny ojetých dodávek. Přinášíme přehled nejporuchovějších vozů

Premium Dodávky byly stvořeny pro práci. Najedou mnohem více kilometrů než osobní auta, a to v náročných podmínkách. Ne všechna...

Schizofrenní žena, nechtěná emigrace. Zachránila ho Nemocnice na kraji města

Premium Kde je hranice skutečné lásky? Kdy končí vztah a začíná tyranie? Ladislav Chudík na tyto otázky dlouhé roky marně...

VELKÝ TEST ZOO: přehled cen, zvířat i atrakcí. Přijeďte, pomůžete!

Premium Mají otevřeno 365 dní v roce, ať praží slunce, nebo se žení čerti. Na několik týdnů je zavřel až koronavirus. Chcete...

  • Další z rubriky

Hovězí pupek je hvězdou letních grilů. Zkuste jej s grilovanou cibulkou

Grilování pupku, tedy flank steaku, je cestou, jak si vychutnat kvalitní hovězí maso a přitom se finančně nezruinovat....

Slunce v rozpáleném domě nemusíte krotit klimatizací. Dejte šanci zastínění

Premium Léto a sluneční paprsky milujeme, přesto se v kalužích potu koupat nechceme. V překvapivě vyhřátém domově s okny...

Šest plus jeden způsob, jak můžete využít chleba jinak než jako jídlo

Chléb je obdivuhodná potravina. Nejen že si na něm pochutnáte, ale využijete ho i zcela nezvyklým a nečekaným způsobem.

OBRAZEM: Dopřejte zašlé terase restart a dobije to energií i vás

Zřejmě letos strávíte na své terase, lodžii či dvorku víc času, než jste kdy předpokládali, a rádi byste jim dodali...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz