Pohlreich už zase vaří v televizi. V neděli dopoledne a opět lehce

  1:00aktualizováno  1:00
Zdeněk Pohlreich z obrazovek úplně nezmizel, pěkně v klidu si pro své fanoušky připravil další lehké recepty, po kterých zaručeně nikdo neztloustne. Od konce října je v neděli dopoledne servíruje v další premiérové řadě pořadu Teď vaří šéf.

Po zhlédnutí přípravy několika nových receptů pravděpodobně dostanete chuť si podle Zdeňka Pohlreicha zase něco dobrého uvařit. Navíc šéf pokračuje v započatém trendu lehkého vaření, kde se však není třeba bát striktních zákazů.

Fotogalerie

Neváhá v rozumné míře používat cukr, i když hnědý třtinový, nebo tučnou smetanu, protože je zdravější a chutnější. Šéf prostě vaří zdravě, jakkoliv toto označení nemá rád, jak prozradil v rozhovoru před dvěma lety. Tedy v době, kdy s touto lehkou linkou v kuchyni i kvůli vlastním zdraví začal.

A jeho vaření to sluší, získalo tím na pestrosti a nic neztratilo na sexappealu. Jednoduše a bez emocí potvrzuje, že jíst se má prostě a jednoduše všechno.

A že čerstvé suroviny jsou základ, podobně jako snídaně. Tak proč si třeba v neděli ráno neudělat batátové placičky jako zdravější verzi lívanců či vaflí. Můžete si přivstat podobně jako šéf a překvapit partnera nebo celou rodinu. Těsto si lze navíc připravit s předstihem.

Sladké brambory Zdeněk Pohlreich doporučuje proti podzimním depresím:

A nebo si přichystejte nedělní brunch z restovaných lišek plných vitaminu D, zvlášť pokud většinu týdne sedíte u počítače a nedostanete se na sluníčko. V kombinaci s česnekem použitým do omáčky budou mít pořádnou sílu.

Podobně mohou nadchnout plněná kuřecí prsa s gorgonzolou. A dalo by se pokračovat - podobně jako v minulých řadách vám totiž v Teď vaří šéf Pohlreich během půlhodinky vykouzlí menu na celý den. 

Batátové placičky s tvarohem ochuceným svatojánskými ořechy a čerstvým ovocem,...

Batátové placičky s tvarohem ochuceným svatojánskými ořechy a čerstvým ovocem

Vraťme se však ještě k batátovým placičkám s ovesnými vločkami. Příprava je snadná, v úvodním videu najdete její zkrácenou verzi. Na těsto si ve vodě se špetkou soli uvaříte oloupané a pokrájené batáty.

Mezitím do misky nasypete hrst ovesných vloček, přidáte trochu hnědého cukru, špetku skořice a přiměřeně prášku do pečiva, aby těsto malinko vyběhlo. Přidáte celé vejce, trochu mandlového mléka, vše smícháte a necháte odpočinout. Vločky díky přidané tekutině začnou měknout.

Polotučný tvaroh, kterým placičky po upečení dochutíte, si mezitím rozmíchejte v misce, přidejte trochu čerstvě nastrouhané citronové kůry a čerstvé citronové a pomerančové šťávy, trochu hnědého cukru, špetku skořice a vanilky a rozmíchejte. Pohlreich doporučuje přidat i pokrájené svatojánské ořechy, což jsou zelené, ještě měkké vlašské ořechy naložené v nálevu.

Uvařené batáty slijte, nechte vychladnout, rozmixujte a získanou hmotu smíchejte s těstem připraveným z vloček. Upečte z něj placičky, servírujte s lžící ochuceného tvarohu a dostupným čerstvým ovocem.   

Autor:

Tipy na jaro


Nejčtenější

Pohlreich: Tuhle omáčku se, chlapci, naučte. Žádná jí neodolá

Filet mignon v košilce ze slaniny s estragonovou omáčkou a pečenou jarní...

Ve druhém pokračování Pohlreichovy show Rozpal to, šéfe! rozebral kuchař ten nejdražší a nejjemnější kus hovězího, tedy...

Zahradu u Baťova domku zvládli přetvořit za sto tisíc, pomohli kamarádi

Terasu ze starých cihel doplnil nábytek ze zlínské produkce.

Proměna zahrady u jednoho z Baťových půldomků ve Zlíně vyžadovala citlivý přístup s respektem ke specifické historii i...

UHO stále žije. V restauracích se maskuje za přírodní šťávu

Základní omáčka, kterou v restauraci najdete u receptů s jídlem přelitým šťávou.

Tradiční česká rychlovka z jídelen v podobě UHO, tedy univerzální hnědé omáčky, stále přežívá v řadě hospod a...

Odis je ideální psí společník z Ukrajiny, miluje sport i lenošení na gauči

Toto plemeno se skvěle hodí na všemožné psí sporty.

Ukrajinský odis je univerzální společník vhodný jak pro sport, tak lenošení na gauči. Je to vynikající rodinný...

Rodinnou zahradu na kraji města architekti propojili s okolní krajinou

Z nudné smutné placky u novostavby rodinného domku vytvořili architekti se...

Mladí manželé z Českolipska měli už při výstavbě domu jasno v tom, že si nechají od architekta navrhnout i zahradu. Jen...

Další z rubriky

Sehnat kuchaře je největší problém gastronomie, řekl Punčochář v Rozstřelu

Šéfkuchař Jan Punčochář v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel. (30. dubna 2019)

Šéfkuchař Jan Punčochář je jedním z nejvýraznějším členů pražské kulinářské scény. V současné době ho můžete pravidelně...

Přehledný kalendář pro milovníky pokojovek aneb co vám kdy doma pokvete

V zimní zahradě či na terase vám v sezoně mohou dělat společnost nejen tradiční...

Víte jak na to, aby vám v bytě celý rok něco kvetlo? Stačí si jen správně vybrat rostliny. Tvar a velikost květů jsou...

Pohlreich: Tuhle omáčku se, chlapci, naučte. Žádná jí neodolá

Filet mignon v košilce ze slaniny s estragonovou omáčkou a pečenou jarní...

Ve druhém pokračování Pohlreichovy show Rozpal to, šéfe! rozebral kuchař ten nejdražší a nejjemnější kus hovězího, tedy...

Najdete na iDNES.cz