Vadí vám syrový burger? Běžte si jinam, dozví se šéfová v motorestu

  1:27aktualizováno  1:27
Nový motorest na hlavním tahu, s vlastním parkováním, blízko německých hranic. Ideální podmínky, napadne asi každého hospodského. Jenže na úspěchu se musí pořádně zapracovat, z hospody si nelze dělat dojnou krávu.

Šéfová Jitka Pagana se synem Santem v kuchyni motorestu Huntířov | foto: Prima TV

Motorest U farmáře v Huntířově u Děčína na první pohled příjemně překvapí, na exteriéru i interiéru si tu poměrně dali záležet. Ani Jitka Pagana se synem Santem při první návštěvě v rámci třetího premiérového dílu pořadu Ano, šéfová! odvysílaném v pondělí večer na Primě zpočátku nevidí důvod, proč by takový podnik neměl prosperovat.

Fotogalerie

Jenže místo toho, aby tu fungování podniku postavili na dobrých základech, a tedy i na profíkovi v kuchyni, tak to tu provozovatel, provozní a kuchař v jedné osobě pěkně flikuje. A jak se ukáže během natáčení, ve spoustě věcí o žádné rady nestojí, i když se jako profesionál rozhodně nechová. Ne, hotovky se fakt nemají prodávat i druhý a třetí den, personálu se nemají dlouhodobě dlužit peníze, protože tržbu majitel prohrál na automatech, a přinést v létě hostovi polosyrový burger z mletého masa také není v pořádku.

Mladý suverénní podnikatel si přes veškeré výtky chce dál dělat spoustu věcí po svém a dává duu Pagana i natáčecímu týmu nevybíravě najevo, že jim do toho nic není. Od nich očekává jen univerzální recepty na vydělávání peněz bez ohledu na to, co a jak dělá sám.

Při zátěžovém testu napětí vyvrcholí. Když má Santo oprávněné připomínky k syrovému burgeru, je celý štáb arogantně vykazován, a to nejen majitelem, ale i místními, jak je patrné z úvodního videa. Těmi místními, kteří sami o sobě takový podnik nad vodou opravdu neudrží. I pivo si koupí raději u Vitenamců. 

Přes to všechno se šéfovský tým matky a syna snaží pomoci podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a přivede svého kuchaře, aby se podělil o pár praktických tipů a oblíbených receptů. Něco si z toho v kuchyni motorestu U farmáře vzali, jak se ukázalo po návratu na místo činu po nějakém čase. 

Dali si říci i s poutáním na restauraci, aby jim okolo auta neprojížděla bez zastavení. Žádná sebereflexe se ovšem ze strany majitele nekonala, z restaurace kvůli jinému programu klidně odjel, aniž by ho zajímalo, jak profíci kuchyň jeho podniku při své návštěvě ocení.

Kdyby počkal, samolepky by se dočkal, jídlo by tu totiž Jitka se Santem jednou hvězdičkou přece jen ohodnotili. I když devadesátiminutové čekání na jídlo je přece jen přespříliš. Tolik času na zastavení u motorestu asi nikdo neplánuje.

Autor:

Nejčtenější

Jižní Morava může za 50 let vypadat jako spálené vnitrozemí Středomoří

Jak bude vypadat Jižní Morava v roce 2069? Odborníci se shodují, že se oteplí...

Také jste četli, že u nás kvůli globálnímu oteplování vznikne step, či dokonce další Sahara? Tak zle nebude. Magazín...

Chtěl bydlet v lese. Tak postavil dům na kraji města a kolem vysázel stromy

Jezírko má plochu zhruba 1 000 metrů čtverečních, lesní porost okolo vznikl...

Takový malý soukromý les si pro sebe a svou rodinu založil na okraji Pardubic pan Milan. Takzvaně na zelené louce,...

Čtenáři ocenili citlivý přístup k téměř stoleté zahradě po předcích

Vítězné zahrady 1. kola soutěže Nejkrásnější zahrada

Celý týden měli čtenáři iDNES.cz možnost hlasovat a vybrat pětici nejkrásnějších zahrad, u nichž oceňují jak jejich...

Tatarák s koňakem i indické kari. Uvařte si oblíbená jídla Karla Gotta

Takto si Karel Gott užíval v restauraci u italského kuchaře Emanuela Ridiho.

Karel Gott, který 14. července slaví životní jubileum, nepatří k vybíravým celebritám. Miluje tradiční česká jídla, ale...

Statek v malebném údolí s rozlehlou zahradou, které dopřávají volnost

Jezírko v zahradě založili rodiče před třiceti lety. (Statek v údolí na...

Téměř tři čtvrtě hektaru na jihovýchodním svahu a na něm zpustlá zahrada se starými třešněmi. To byla před třiceti lety...

Další z rubriky

Spěch je pro přípravu steaků smrtící, míní šéfkuchař Volšička

Jan Volšička z Pohostince Monarch

Vede Pohostinec Monarch v Praze, který se pyšní zvláště vyzrálými hovězími steaky. Přesto neoznačuje svoji restauraci...

Nesnášejí děti na základce šutrologii? V Muzeu Říčany se naučí ji milovat

Čedičové varhany, které vznikají tuhnutím magmatu, se nacházejí u zřejmě...

Muzeum v Říčanech je tak trochu odlišné. Neočekávejte posedávající důchodkyně hlídající zaprášené skleněné vitríny s...

Maso z jalovice je lepší než z býka, míní kuchař Lukáš Nevyjel

Šéfkuchař Lukáš Nevyjel

Lukáš Nevyjel z pražské restaurace Nota Bene si sám bourá hovězí maso. Nevybírá si však jenom ty nejatraktivnější...

Advantage Consulting, s.r.o.
TEAM LEADER V PERSONÁLNÍ AGENTUŘE

Advantage Consulting, s.r.o.
Praha
nabízený plat: 30 000 - 60 000 Kč

Najdete na iDNES.cz