Úterý 26. října 2021, svátek má Erik
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 26. října 2021 Erik

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v premiéře v pondělí večer na Primě odhalil první díl reality show Ano, šéfová!, který navázal na formát fungující úspěšně deset let se Zdeňkem Pohlreichem.

Abyste nesrovnávali novou šéfovou Jitku Pagana a jejího syna Santa se šéfem, jakým byl Zdeněk Pohlreich, museli byste trpět absolutní ztrátou paměti. Vytratit by se musela i jeho britská předloha v podobě Pekelné kuchyně s Godrdonem Ramsaym.

Fotogalerie

Koukali jste se na Ano, šéfe! protože vás zajímá, jak fungují hospody a vzniká dobrá kuchyně? Pak se dívejte na Ano, šéfová! tak, jako by žádných deset let s předchozím šéfem nebylo. I Zdeněk Pohlreich kdysi v televizi začínal a ani jemu zdaleka každý netleskal od prvního dílu.

Pokud jste se dívali hlavně kvůli Pohlreichovi, který jako šéf nešel pro odzbrojující vtip nebo sprosté slovo daleko, pak máte smůlu. Šéfová je logicky jiná.

Jitka Pagana se díky dlouholeté praxi dobře vyzná v chodu restauračních podniků, ale sama nevaří. Podobně je na tom její syn Santo, který také vede vlastní restauraci a další zkušenosti sbírá i během svých cest po světě. 

Jitka Pagana s provozovatelem pražského podniku Černý kohout

Jitka Pagana s provozovatelem pražského podniku Černý kohout.

První misi podnikli do staročeské pražské restaurace Černý kohout, kterou najdete v pražském zemanském dvoře s nádherným výhledem na Prokopské údolí. Místo je to nádherné, nicméně provozovatel tu už pět let bojuje s drahým měsíčním nájmem ve výši 150 tisíc, krátkou sezonou a maličkou kuchyní. Tím, co vydělá v létě, dotuje omezený zimní provoz.

Kuchyň s nesmírně šikovnou kuchařkou - která je původní profesí účetní - je tak maličká, že snažit se z ní obsloužit 350 míst je naprostá šílenost. Podle šéfové by majitelka, v tomto případě Šárka Grossová, měla sáhnout do kapsy a vybudovat podniku pořádnou kuchyň a dát mu důstojnou šanci uspět.

Už proto, že takovou svíčkovou nebo škvarkovou paštiku jako tady jen tak někde nemají, tak proč si do Černého kohouta nezajít v zimě a neposedět u hořícího krbu. Na italskou kuchyni by tu prý měli raději zapomenout, nejde jim, Santo s italskými kořeny ji nekompromisně odsoudil.

Nicméně provoz se tu s „šéfovskou“ pomocí snad podařilo rozumně překopat, za což si po následném návratu klanu Pagana zdejší kuchyně vysloužila první hvězdu.

Autor:
  • Nejčtenější

Na Pálavě ulovili kultovního kapra vážícího skoro 30 kilo

Novomlýnská nádrž pod Pálavou je považována za jednu z kultovních českých a moravských kaprařských vod. Od svého...

Vyberte snímek, který vyhraje krmení pro psa nebo kočku na celý rok

Vyhlášení soutěže Gurmáni před miskou strhlo lavinu. Snímků psů a koček přišlo do redakce za necelý týden hodně přes...

Punčochář skvěle spároval langoše s holubem, Kašpárek se syrečky

Vidět na vlastní oči Radka Kašpárka s Honzou Punčochářem, jak se cpou v pískovně Náklo u Olomouce langoši, až polykají...

Bageta pro gurmány i vaření v Čestru. Finalisté Masterchefa jsou na roztrhání

V soutěži Masterchef řídnou řady finalistů a v klání o milion korun začíná přituhovat. Mnohdy o bytí a nebytí v soutěži...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ze zbytků vykouzlil masterchef Roman Staša atraktivní svačinu plnou chutí

Je tu nový online pořad Do posledního sousta, který by chtěl využít schopností bývalých účastníků soutěže Masterchef. V...

Otužování podle Wima Hofa je nebezpečné. Hrozí zástava, říká kardiolog Táborský

Premium Otužování je nejlepší prevence proti těžkému průběhu nemoci covid-19. Lidé mají větší šanci, že neskončí v nemocnici,...

Dětem, kterým pomáháte moc, mozek nepracuje správně, říká speciální pedagožka

Premium „Kdybychom k dětem v batolecím a předškolním věku přistupovali v některých oblastech víc ,postaru‘, měli bychom méně...

Váš syn bude žít jen pár týdnů. Zpověď matky zesnulého hokejisty Buchtely

Premium Přežít své dítě. Pro každého rodiče ta nejhorší představa. Teprve dvacetiletý hokejista Ondřej Buchtela zemřel loni v...

  • Další z rubriky

V Toskánsku potkáte divočáka i za domem, na talíři tu z něj vykouzlí zázrak

Pappardelle con ragú di cinghiale alla Toscana sice zní exoticky, ale na den, kdy ochutnáte ragú z divočáka s...

Nem a empanadu byste v Senegalu nečekali. Chutě ovlivnila kolonizace

Andrew Zimmern je slavný kuchař, restauratér a kulinářský odborník, který zkoumá ty nejzvláštnější pokrmy z celého...

Užijte si podzim, vyzkoušejte guláš z kance nebo jehněčí roládu

S podzimem je spojená sezona jehněčího a zvěřiny. Pokud se vám naskytne příležitost připravit si k obědu zvěřinu či...

Borůvkové knedlíky, za nimiž jezdí i z Rakouska, jsou s bůčkem ještě lepší

Radek Kašpárek vzal během letošní borůvkové sezony své kolegy Přemka Forejta a Jana Punčocháře na výlet do rybníkářské...

Čekají nás daleko horší problémy, než jaké způsobil covid, varuje OECD

Pandemie koronaviru sice zastavila výrobu, vysála státní kasy a způsobila krachy mnohých podniků, to ale není nic proti...

Pavel Liška se omluvil za reklamy pro dodavatele elektřiny a plynu

Pavel Liška měl potřebu se vyjádřit ke svému dlouholetému účinkování v reklamách pro dodavatele plynu a elektřiny...

Čína má Evropu v hrsti, za pár týdnů dojde hořčík. Auto bez něj nevyrobíte

Premium Vše nasvědčuje, že současná čipová krize v automobilovém průmyslu je jen zahřívacím kolem před tím, co se na Evropu...

Kostková má covid, do sobotní StarDance nezasáhne. Televize řeší, co dál

Třetí soutěžní večer oblíbené show StarDance je v ohrožení. Moderátorka Tereza Kostková byla pozitivně testována na...

Jestli bude inflace stoupat dál, lidé ztratí polovinu úspor, varuje ekonom

Současná míra inflace bude trvat ještě několik let, důvodem jsou zejména vysoké objemy pumpování peněz do ekonomiky,...