Rozdíl v ceně? Pět, deset, někdy patnáct korun. Rozdíl v chuti? Asi jako mezi langošem a lanýžem. Párek v rohlíku, česká fastfoodová klasika, která se vloudila do českého jídelníčku v sedmdesátých letech, může vlít hladovému poutníkovi radost do žil, ale taky slušně otrávit celé odpoledne.
Jak zjistili v aktuálním testu redaktoři MF DNES, kteří projeli stánky s občerstvením napříč Českem, jde jen o to, kolik péče věnují provozovatelé rozličných kiosků, bufetů, kantýn a bister výběru surovin a nakolik pečliví jsou při přípravě.
Obsah testu: Srovnání párků v rohlíku- Občerstvení na koupališti Petynka, Praha
- Minit Masarykovo nádraží, Praha
- Bufet Rybářka u jezera Sadská
- Stánek u Surikat, Zoo Hluboká
- Stánek na Lannově třídě, České Budějovice
- Chaty Zvůle, Kunžak
- Občerstvení u Haničky, Bolevecké rybníky
- Pekařství Malinová, Hornbach Plzeň
- Kantýna, hlavní nádraží Plzeň
- Restaurace Globus, Karlovy Vary
- Fotbalové hřiště Dolní Žandov
- Stánek na Trmické pláži, Ústí n- L.
- Bufet u lanovky, Krupka
- Žlutá plovárna, Malá Skála
- Kiosek U Hřbitova, Tatobity
- Kiosek u zámku, Ratibořice
- Tembo, Safari park Dvůr Králové n. L.
- Kiosek u parkoviště, Kuks
- Bufet u Konťáku, Brandýs nad Orlicí
- Stánek u restaurace pod Kunětickou horou
- Přírodní biotop Jemnice
- Stánek na Masarykově nám., Jihlava
- Stánek u Amfiteátru na Horečkách, Frenštát p. R.
- Stánek u Kališova jezera, Bohumín
- Autokemp Přehrada, vodní nádrž Plumov
- Pekařství MaM, Horní nám. Olomouc
- Big food point, Kroměříž
- Farma u Koaly, Zoo Zlín
- „Hladové okno“ Joštova, Brno
- Stánek Nafleku, Brněnská přehrada
- Bistro Lukášek, Lednice
- Stánek LangOs, Vranov nad Dyjí
|

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium
Předplatit
Flexibilní, bez závazků
Automatické obnovování
Připojte se ještě dnes a získejte:
- Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
- Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
- Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce