Zámek Čechy pod Kosířem | foto: Anna Vavríková, MAFRA

TEST: Nejlepší párek v rohlíku mají v zoo, kulinární zkáza přišla na Hané

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Čerstvý, dokonale prohřátý rohlík, který při každém skousnutí lahodně křupne, a v něm poctivý horký párek plný masa zalitý lehce štiplavou hořčicí či jemně nasládlým kečupem. A nebo taky tuhý a ztvrdlý kus pečiva, který je zatěžko ukousnout, laciná uzenka s obsahem masa v homeopatické koncentraci, to vše korunováno kečupem bez rajčat.
Prémiové testy

Rozdíl v ceně? Pět, deset, někdy patnáct korun. Rozdíl v chuti? Asi jako mezi langošem a lanýžem. Párek v rohlíku, česká fastfoodová klasika, která se vloudila do českého jídelníčku v sedmdesátých letech, může vlít hladovému poutníkovi radost do žil, ale taky slušně otrávit celé odpoledne.

Jak zjistili v aktuálním testu redaktoři MF DNES, kteří projeli stánky s občerstvením napříč Českem, jde jen o to, kolik péče věnují provozovatelé rozličných kiosků, bufetů, kantýn a bister výběru surovin a nakolik pečliví jsou při přípravě.

Obsah testu: Srovnání párků v rohlíku

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Prémiové testy