Konzumovat jen pohledem
Čokoládové kopce z filipínského ostrova Bohol vznikly zvětráváním mořského vápence v podloží. A své pojmenování si vydobyly zvláštním vybarvením, které získávají v období sucha. Běžně za období dešťů jsou tyto kopce porostlé svěže zelenou trávou, ale jakmile přestane pršet, začne na nich vegetace odumírat. A kopce se tím poměrně rychle přebarví do na pohled velmi chutného odstínu.
Těch různě vysokých čoko-kopců, z nichž některé mají desítky metrů a nejvyšší měří až 120 metrů, je tu na ploše padesáti kilometrů čtverečních roztroušeno celkem 1 776. A 1 260 z nich je nahuštěno těsně u sebe. Odkud ta přesná čísla? Filipínci je mají dobře spočítané, Čokoládové kopce jsou chráněnou památkou. Přístupná není ani výletníkům, je možné ji jen sledovat z vyhlídkové plošiny u turistického střediska.