Banh mi

Gurmán Hejlík navštívil už 1 500 restaurací v Česku: Kam na nejlepší jídlo?

Premium

Aby splnil úkol, jedli jsme v rakovnické burgrárně Ella’s burger. Každý den na internetu zhodnotí aspoň jednu restauraci. Takže ještě přidal řadu mimopražských tipů na skvělé restaurace. Knížku...

20. ledna 2020

Člověk stvořil umělý bůček. Syntetické vepřové má být i jídlem muslimů

Premium

V roce 1492 Kolumbus objevil Ameriku, v roce 1961 vzlétl Gagarin – a v lednu 2020 bylo vynalezeno syntetické vepřové. Představila ho kalifornská firma Impossible Foods, Nemožná jídla, na veletrhu v...

18. ledna 2020

Češka půl roku cestovala po jihovýchodní Asii za méně než tři stovky na den

Před rokem vyměnila třicetiletá rodačka z Krnova Michaela Bugrisová solidní kancelářskou práci a pohodlný život v hlavním městě za nejistotu a dobrodružství na druhém konci světa. Šest měsíců...

4. února 2017  1:14

Do bitvy pekařů o Česko vpadli Belgičané, na Kladně mají obří mrazák

Nejdřív čerpací stanice, teď i velká města. Belgická pekárna Panos v Česku expanduje se sítí rychlého občerstvení. Stojí za ní největší tuzemský výrobce pečiva ze zmrazených polotovarů.

22. února 2016

Vietnamec v Česku prorazil s čerstvými bagetami, nyní chystá řetězec

Osmadvacetiletý Hung Le během pár měsíců podnikání Čechům ukázal, že vietnamskou kuchyni netvoří jen hovězí polévka pho nebo jarní závitky. V pražské Rybné ulici provozuje bageterii Banh-mi-ba a do...

1. února 2016  18:17