Napadlo by vás, že se v Česku proslavíte v showbyznysu rychleji jako kuchař než jako návrhář?
Je to trochu zvláštní pocit. Vždycky jsem měl gastronomii rád, ještě dřív, než jsem přičichl k módě. Už jako kluk jsem doma vařil a snil jsem o tom, že budu někde kuchařem. Ale pak jsem se dal na módu a jídlo šlo stranou. Teď si MasterChefem možná trochu plním dětské sny. Asi jsem si chtěl dokázat, že hobby by mohlo být někdy i druhým povoláním. Ale ještě si neumím představit, že bych vařil někde v restauraci, na to zatím nemám, musel bych se jídlu ještě dlouho věnovat.
Estetika gastronomie a módy jde podle mě krásně dohromady, říká Pavel Berky
Estetika gastronomie a módy jde podle mě krásně dohromady, říká Pavel Berky | foto: Tomáš Krist, MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium
Měsíční
Roční
Dvouleté
Připojte se ještě dnes a získejte:
- Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
- Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
- Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Mé recepty jsou blbuvzdorné. Uvaří je i antitalent, říká Těhotnej kuchař
V obyčejné kuchyni vaří obyčejná jídla. Moc se s tím nepáře, neodvažuje každý gram a to, jak...
Už mám ego v normě, ale jsem vděčný, že mi dávali čočku, říká šéfkuchař Kohút
V romantické krápníkové jeskyni pod Václavským náměstím čaruje slovenský kuchař Tomáš Kohút....
Lampedusu dát Němcům, ať se starají. Ridi o migraci, italském jídle i Češích
Kuchař Emanuele Ridi už přes třicet let žije v Česku. Rozhovor se však tentokrát netočil jen kolem...
Dobrá mouka se po čtrnácti dnech zkazí, ta dnešní je mrtvá, říká šéfkuchař
Z bezcenných nebo zapomenutých surovin dokáže připravit skvělé jídlo. Třeba slupky z kořenové...
S personálem je to jako s dětmi, musíte si ho hýčkat, říká Jan Punčochář
Už jako šestiletý kluk věděl, že se stane kuchařem. „Nic jiného jsem nikdy dělat nechtěl,“ říká Jan...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými
Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...
Známe nejroztomilejší mazlíky dubna a výherce gurmánského krmiva za 10 tisíc
Je rozhodnuto. Víme, kdo vyhrál prémiové krmení pro psí a kočičí gurmány od Mountfieldu za deset...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza
Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem...
K jahodám přidejte na záhon cibuli, ochrání je, radí přírodní zahradník
Tím spíš, že spousta budoucích ovocných plodů letos pomrzla ve fázi květu, budeme zřejmě rádi za...
Pět kroků, jak si snadno a v poklidu poradit s kynutým těstem
Práce s kynutým těstem sice vyžaduje čas a trpělivost, ale když se s ním seznámíte blíž, nejspíš...
V Praze se narodil orangutan a můžete ho hned vidět. Zoo má otevřeno do sedmi
Zoo Praha má další pádný důvod k radosti. Ve čtvrtek krátce po poledni se tu narodil orangutan...
Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými
Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...