Děsivý nález v řece Radbuze. Plzeňští policisté z ní vylovili lidskou hlavu

  • 47
Policisté v pátek večer uzavřeli část Anglického nábřeží v centru Plzně, kde se nalezla lidská hlava. Na místě zasahovali i policejní potápěči, kteří pročesávali řeku mezi ulicemi Pražská a Americká.

Podle informací webu Krimi – Plzeň, policisté nic dalšího podezřelého v řece Radbuze nenalezli a předali celý případ do rukou kriminálky. Na místě pomáhali i plzeňští hasiči.

Hlava byla již ve vysokém stadiu rozkladu. Podobný případ se v Plzni udál v lednu minulého roku, kdy náhodný kolemjdoucí v řece Berounce na Doubravce našel lidské tělo, které bylo bez hlavy.

„Ráno jsme přijali oznámení o nálezu mrtvého muže v řece Berounce v Plzni. Na místě pracuje policejní psovod a potápěči, byl přizván i soudní znalec. Policisté nařídili soudní pitvu, která by měla objasnit přesnou příčinu úmrtí a také přibližnou dobu smrti muže,“ uvedla tehdy policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Policie zadržela podezřelého z brutální vraždy, bezdomovci uřízl hlavu i genitálie

S případem může souviset kauza uzavřená v březnu letošního roku. Policie tehdy zadržela muže podezřelého z vraždy bezdomovce v Plzni, při níž pachatel oběti uřízl hlavu a genitálie. Dvaačtyřicetiletého obviněného soud poslal do vazby. Podle informací iDNES.cz se jedná o recidivistu s velmi bohatou trestní minulostí. Souzen byl již jak za majetkovou trestnou činnost, tak za násilnou. iDNES.cz to potvrdily dva zdroje.

Pachatel podle předchozích informací MF DNES uřízl oběti hlavu a genitálie a tělo zohavil hlubokými řeznými ranami.

Zavražděného muže v komunitě plzeňských bezdomovců všichni znali. A všichni ho považovali za plachého člověka. Nevěřili, že by mohlo jít o vraždu z pomsty. „Stačilo se na něj blbě podívat a už se krčil. Ten byl neškodný, nikomu by nic neudělal,“ shodují se bezdomovci.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz