ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Matka vyhladověla dítě veganskou stravou k smrti, nyní ji čeká doživotí

  • 380
Soud na Floridě odsoudil na doživotí ženu poté, co nechala své dítě zemřít hlady. Matka se stravovala výhradně vegansky a i malého syna krmila kromě mateřského mléka jen syrovým ovocem a zeleninou. Osmnáctiměsíční chlapec měl před svou smrtí pouhých osm kilogramů.

Osmatřicetiletá Sheila O’Learyová, jejíž rodina dodržovala přísnou veganskou dietu, byla v červnu odsouzena za šest obvinění. A to za vraždu prvního stupně, týrání dítěte s přitěžujícími okolnostmi, neúmyslné zabití s přitěžujícími okolnostmi, týrání dítěte a dva případy zanedbání péče o dítě.

Její manžel Ryan Patrick O’Leary zůstává ve vězení a čeká na soudní proces na základě stejných obvinění. Vyšetřovatelé uvedli, že jim manželé řekli, že rodina jedla pouze syrové ovoce a zeleninu, ačkoli batole bylo krmeno také mateřským mlékem.

Batole bylo pohublé a apatické, matka týrání u soudu odmítá

Osmnáctiměsíční chlapec Ezra vážil před svou smrtí v září roku 2019 jen osm kilogramů a byl velký jako sedmiměsíční dítě, uvádí policejní zpráva. V průměru váží zdravé děti v tomto věku kolem jedenácti kilogramů.

Manželé z Cape Coral na Floridě mají další dvě děti ve věku 3 a 5 let, které byly v minulosti rovněž podvyživené. Čtvrté dítě má O’Learyová z předchozího vztahu, úřady ho však svěřily do péče biologickému otci na základě podezření z podvýživy a zanedbávání péče ze strany matky.

Ženino odsouzení bylo předtím čtyřikrát odloženo, uvedl list The Independent.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video