Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kidmanová a Cruise: bolestný řez za společným životem

  11:08
Mysleli si, že zvládnou obojí – lásku i kariéru. Čtyřicetiletý Tom Cruise a o pět let mladší Nicole Kidmanová patřili k nejkrásnějším párům Hollywoodu. Byla to nerozlučná dvojice. Vždy dokonalá do všech detailů, i když ona byla o čtyři centimetry větší. Na začátku svého milostného vztahu si přísahali, že se nikdy neodloučí na delší dobu než tři týdny. Přísahu však jednoho dne přece jen porušili – rozešli se, aby začali nový život jeden bez druhého.

Život mnohých hollywoodských hvězd se někdy až nápadně podobá tomu, co se odehrává na stříbrném plátně. Také rozchod Toma Cruise a jeho ženy Nicole Kidmanové připomínal scénu z filmu. K desátému výročí svatby koupila manželka nový porcelánový servis za deset tisíc dolarů, aby slavnostní tabule vypadala obzvlášť krásně. Manžel přečetl osmistránkové vyznání lásky své nejdražší. Hostům se draly slzy do očí. Kdo by si tehdy pomyslel, že rozvod je na spadnutí.

Jen o šest týdnů později, v únoru 2001, se postarala Nicole o další filmový výstup. Když její muž natáčel Vanilkové nebe s Penelopou Cruzovou, vtrhla do jeho šatny, a sotva stačila zavřít dveře, bylo odtud slyšet příšerný řev: „Ty bastarde! Ty jsi tak sprostý!“ Krátce předtím zničehonic obdržela poštou úřední dopis, aby se dostavila k rozvodovému soudu. Ačkoliv spolu již o rozchodu hovořili, s rozvodem rozhodně nepočítala. Její život se zhroutil.

A přitom na začátku vztahu se zdálo, že není zamilovanějšího páru na světě. Když si jako mladá, ještě nepříliš známá herečka získala – jak jinak než při natáčení – srdce již slavné hollywoodské hvězdy, byl Tom ještě ženatý. Nicole prohlásila: „Tom je nejúžasnější muž, kterého jsem kdy potkala. Ale na nějaký vztah jsem nikdy nepomyslela.“ Cruisova tehdejší manželka Mimi Rogersová okamžitě jeho nový milostný poměr roztroubila do světa, a tak byli do tří měsíců rozvedeni.

CO ŘÍKÁ ON
Požádal o rozvod kvůli „nepřekonatelným rozporům“ a požádal o svěření dvou dětí, které pár adoptoval. Aféru však odmítl komentovat, stejně jako Nicol. „Ona ví proč. Je to matka mých dětí a já jí přeji jen to nejlepší,“ prohlásil pouze. Podle médií je rozpad manželství důsledkem Cruisovy „posedlosti“ scientologickou církví. Jiné zdroje uváděly, že v pozadí je rozhodnutí Kidmanové odstěhovat se do rodné Austrálie.
Klid a děti
Nicole byla překvapena, že šlo všechno tak hladce. „Měla jsem strach si ho vzít,“ svěřila se Nicole. „Cítila jsem se příliš mladá.“ Cruise jí však strachu zbavil a přesvědčil ji, že se zamiloval. O Vánocích v roce 1990 si řekli v Coloradu ano. Pro novomanželku nebylo vůbec jednoduché být ženou erotického symbolu osmdesátých let a jednoho z nejlépe placených herců.

Navíc tisk spekuloval o tom, že si ho vzala jen kvůli kariéře. „Je nám líto, že se nás každý ptá na náš vztah a náboženské vyznání,“ říkával Cruise, přesvědčený scientolog, stejně jako Nicole. „Potřebujeme klid a rodinný život.“ Tolik si oba přáli mít děti. Měli slávu, úspěch i peníze, dům v Los Angeles, apartmán na Manhattanu v New Yorku a farmu v Coloradu, ale vlastní děti stále nepřicházely.

Zdálo se, že poté, co měla v roce 1990 Nicole mimoděložní těhotenství, nemohla mít děti. Dokonce se i spekulovalo, že Tom je neplodný. A tak se pár časem vzdal naděje a rozhodl se pro adopci. Jejich sen o rodině konečně naplnila Isabella Jane (9) a Connor Antony (7), které přijali za vlastní.

CO ŘÍKÁ ONA

Nicol byla Tomovým rozhodnutím šokována a prosila ho, aby manželství nerozbíjel. Kvůli jeho neústupnosti prý dokonce potratila dítě, které krátce předtím počala. “Už s tebou nechci nikdy mluvit,“ vzkázal jí Tom. „Jsem člověk, který si s sebou nese do budoucnosti vše, co se událo v minulosti“, řekla později Nicol. „Rozhodně nezatrpknu. Stále věřím v lásku a přijmu vše, co mi život přinese.“

Vetřelec Penelopa Cruzová
Nejprve oba zářili štěstím, ale pak přicházely stále častěji neshody. Dokázali je před veřejností dobře skrývat. Se svými dětmi se harcovali z kontinentu na kontinent, střídali místa natáčení, jen aby dostáli svým závazkům a svému slibu, že se neodloučí na delší dobu než tři týdny. Ale to rodinnému životu příliš neprospívalo a stále častěji vznikaly konflikty.

Pak přišlo nařčení v anglických novinách, že jejich manželství je samá lež a že Cruise je homosexuál. A tak je rozhořčení manželé zažalovali a vyhráli. Aby všem dokázali, že to jsou jen pomluvy, začali společně natáčet nový film.

Jenže tisk znovu napsal, že si museli pozvat psychoterapeuta, aby vůbec erotické scény natočili. Kidmanová s Cruisem šli znovu k soudu, aby úspěšně čelili nařčením. Když se však Tom při natáčení filmu Vanilkové nebe zakoukal do Penelopy Cruzové (27), už se nedaly rozepře zapírat.

Známí měli pro rozchod své vysvětlení. Mezi americkým chlapcem a australskou Sirénou jsou prý propastné kulturní rozdíly. Nicole se stýskalo po rodném Sydney. A tak se Tom Cruise vystěhoval ze společného domu v Los Angeles a odmítal s kýmkoliv hovořit. Naproti tomu Nicole zůstala v srdci prázdnota. Ze Sydney okamžitě dorazila její matka Janelle a sestra Antonia s dětmi, aby svou zklamanou Nicole utěšily.

Ta však byla úplně na dně a nevěděla, co si počít. Zatímco se trápila marnými nadějemi nad ztracenou láskou, udeřil osud znovu. Kidmanová začala krvácet a musela vyhledat gynekologa. Ten stanovil hroznou diagnózu: Byl to potrat. Nicole byla v jedenáctém týdnu těhotenství. Strašlivé zjištění pro opuštěnou manželku.

Pokusila se ještě navázat spojení s Tomem, vždyť to bylo nepochybně jeho dítě. Ale ten ji chladně odmítl se slovy: „Už s tebou nikdy nechci mluvit.“ A tak definitivně pochopila, že už pro ni žádný Tom Cruise neexistuje.

Zůstali sami
Rozvodové soudní řízení trvalo pouhých pět minut. Ani jeden z manželů nebyl přítomen. Od 8. srpna 2001 byli opět volní. Ještě je však čekala bitva o majetek v hodnotě 433 milionů dolarů a dohadování o děti. Jmění bylo rozděleno na polovinu. Nicole si ponechala vilu v Los Angeles a dům v Sydney ve své australské vlasti.

I šperky si mohla ponechat. Tomovi zůstala nemovitost v Telluride v Coloradu, kde se ženil s Nicole, apartmán na Manhattanu a tři soukromá letadla. A o děti se mají starat střídavě oba rovným dílem. V žádosti o rozvod Tom napsal: „Myslím, že Nicole a mně prospěje, když začneme nový život.“

Možná, že měl tak trochu pravdu. Rozhodně Kidmanová zahnala smutky prací a slavila v letošním roce velké úspěchy jako herečka i žena. Vyhrála Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší herečka ve filmu Moulin Rouge. Magazín People ji zařadil na svůj seznam nejkrásnějších lidí na světě. Ačkoliv tisk spekuluje o jejích případných nápadnících, na vážnou známost to zatím nevypadá. A Tom Cruise se stále točí kolem krásné Španělky Penelopy a se sňatkem moc nespěchá.

Nicole Kidmanová a Tom Cruise

Autoři:
  • Nejčtenější

Ostuda bratrů Bendigů v AZ-kvízu. Jan se vymlouval na trému z Mareše

18. června 2024  11:55

Ve speciálním díle AZ-kvízu s názvem ČT art kvíz se proti sobě utkali bratři Jan a Marsell...

Do Itálie se nevrátím, tady vše funguje lépe, říká dcera Petra Hapky

13. června 2024

Dcera slavného českého hudebníka Petra Hapky (†70) Petra (41) žila od 3 let s matkou v italském...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Survivor 2024 má vítěze, ten si kromě titulu odnáší i výhru 2,5 milionu korun

18. června 2024  21:39

Na platformě Voyo mohli diváci v úterý večer sledovat napínavé finále reality show Survivor Česko &...

Jen ať mě kritizují, moje šperky vydělávají, říká zpěvačka Lucie Bílá

14. června 2024

Zatím jí to pořád zpívá, ale i Lucie Bílá (58) si uvědomuje, že jednou její kariéra skončí. Hlava...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Princezna Kate zveřejnila dojemnou fotku ke Dni otců, William popřál králi

16. června 2024  13:44

Princezna z Walesu na Den otců zveřejnila fotku prince Williama s jejich dětmi u moře. Snímek...

Jakub Prachař proti svatbě nic nemá. Už je rozhodnutý

20. června 2024

Mohlo by se zdát, že nový seriál Jakub a Sara, který točí televize Prima, kopíruje život Jakuba...

Ještě nejsem tak stará, říká miss Renáta Gorecká. Podniká v zahraničí

20. června 2024

Miss Československo 1990, Renáta Gorecká (51), promluvila pro iDNES.cz o vzhledu i stárnutí. Po...

Jsem devět let bez sexu, říká Lenny Kravitz. Prozradil, proč žije v celibátu

19. června 2024

Lenny Kravitz (60) byl mnoho let promiskuitní a netají se tím, že se otočil za nejednou sukní a...

Sexy role jsem si měl užít. Teď jsem ochablý a plešatějící, říká Jude Law

19. června 2024

Jude Law (51) je považován za jednoho z nejpřitažlivějších herců a pravidelně se umísťuje v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Putine, běž do prd*le, zahlásil na koncertě Rod Stewart. Němci zpěváka vypískali

S překvapivou vlnou nevole se na svém nedělním koncertu v Lipsku setkal rockový král Rod Stewart. Během vystoupení se...

Skandál kolem morbidně obézní Miss Alabama. Co se ztratilo mezi řádky

Sociální sítě počátkem června rozvášnila obézní plus size modelka Sara Millikenová oceněná titulem Miss Alabama 2024....

Ostuda bratrů Bendigů v AZ-kvízu. Jan se vymlouval na trému z Mareše

Ve speciálním díle AZ-kvízu s názvem ČT art kvíz se proti sobě utkali bratři Jan a Marsell Bendigovi. V soutěži se jim...

Tvrz koupil za 76 tisíc a daroval ji manželce. Pak ruinu 20 let opravoval

Pavel David zahlédl v dubnu roku 2003 v novinách inzerát: „Prodám tvrz za 76 000 Kč.“ Ještě ten den si jel zříceninu...

Survivor 2024 má vítěze, ten si kromě titulu odnáší i výhru 2,5 milionu korun

Na platformě Voyo mohli diváci v úterý večer sledovat napínavé finále reality show Survivor Česko & Slovensko. Na Nově...