Řecké jednohubky
Ingredience:
- 2 jarní cibulky
- 1 snítka rozmarýnu
- 400 g mleté jehněčí plece
- 1 vejce
- 1 lžička gyros koření
- sůl a čerstvě mletý pepř
- olivový olej na smažení
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- kousek cukety
- 12 zelených oliv
- 6 cherry rajčátek
Pracovní postup:
- Cibulky očistíme a spolu s rozmarýnem nasekáme nadrobno.
- Mleté jehněčí maso vložíme do misky. Přidáme cibulku, rozmarýn, vejce a gyros koření. Vše osolíme, opepříme a dobře propracujeme.
- Z masové směsi formujeme malé karbanátky a na oleji v pánvi je smažíme z obou stran dozlatova. Hotové karbanátky necháme na ubrousku okapat.
- Očištěné papriky rozkrájíme na trojúhelníčky, omytou cuketu na čtverečky. Cherry rajčátka rozpůlíme. Karbanátky zdobíme kouskem žluté a červené papriky, cuketou, rajčátkem a olivou. Upevníme pomocí párátek a ihned podáváme.