Diskuze

Jahodový jogurt se barví vysušeným hmyzem. Věděli jste to?

Váš oblíbený jahodový jogurt končí pravidelně v nákupním košíku možná i proto, že je na něm velký nápis "bez konzervantů". Nejspíš si už ani nevšimnete miniaturního nápisu "košenila" nebo "kyselina karmínová". Je to červené barvivo, které se získává z vysušených těl hmyzu červce nopálového.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No dělal jsem si doma i domácí jogurt. Ale nikdy jsem si ho nebarvil. Ani na červeno, ani na modro, nějak nevidím důvod.

0 0
možnosti
Foto

věděli a nijak mě to nepřekavapuje

3 0
možnosti
LL

Už jsem to jednou psala, ale další příklad toho, že dnešní média jsou vedena snahou děsit nebo minimálně znervózňovat  lidi rádoby senzačními články...komu tím prospějete???

0 2
možnosti
JJ

"Komu tím prospějete" - to máte z Pelíšků, nebo od rodičů? 8-o

0 0
možnosti

Ať už to je škodlivé nebo ne, je to jak já říkám "lžiéčko". Výrobce tak vlastně sděluje že nevěří že produkt je lákavý a chutný sám o sobě, ale musí si k jeho prodeji dopomoct lží a podvodem. K takovým se snažím hledat alternativy. Zrovna u jogurtů to není žádný problém.

2 1
možnosti
TB

Éčka se prý testují ...

Ale testuje to vůbec někdo dohromady? Co ty éčka udělají, když se v těle smíchají? ...

0 0
možnosti

A66l62a96n 18Ř32e69p35k46a

2. 10. 2013 19:45

Testeři jsme přece my všichni a účinky můžeme pozorovat sami na sobě ;-D

0 0
možnosti
AR

To je ale MAZEC !!! !!Nepochybně by stálo za to, aby byl k nahlédnutí nebo jinak veřejně uveden seznam tzv. "ÉČEK"  !! Aby byly tyto přípravky popsány z hlediska výroby, složení a původu použitých materiálů, stejně, jako se to uvedlo v tomto článku !! Co je mi platné, že je na etiketě uvedeno např. E211, E350 a co si třeba vymyslím, když nevím a netuším, co si za tímto přípravkem mám představit ?Mělo by to být v "KAŽDÉM"  super / hyper marketu i v maličkých obchůdcích vyvěšeno !! všem pro informaci, všem zákazníkům pro jejich vlastní kontrolu. !! VŽDYŤ  TO  NENÍ  PŘECE  ŽÁDNÝ  PROBLÉM !! Pokud se nechce dobrovolně, nechť to Ministerstvo zemědělství a Státní veterinární správa  NAŘÍDÍ !!;-O;-€8-o Problém ? Nula - žádný ! Náklady na zalaminovaný papír ?  Možná 10,-Kč na jednu stránku A4 !!

0 5
možnosti

Najděte si na google play "NutriAtlas Free" a nemusíte psát příspěvky co působí jak Las Vegas.

8 0
možnosti
PT

P55e65t54r 82T47y33č55k11a

2. 10. 2013 17:37

No a co jako? Ono je na tom broukovi něco špatného, že se nedá jíst? Podle mě je horší nějaká chemikálie.

2 1
možnosti
AR

Pro pana Tyčku bych doporučil namlít "puchýřníka lékařského" - španělskou mušku !  Sice potraviny nebarví, ale má snad jiné dobré vlastnosti ......:-P

0 2
možnosti
TP

Věděli. A barví se tím většina červených výrobků v potravinářském průmyslu - masném či mléčném zejména. Dále prý v kosmetice. Mělo by se jednat o rozemleté krovky pářících se samiček.

0 0
možnosti
JJ

Červci mají krovky?

0 0
možnosti
PZ

Tohle může být problém pouze pro ideologické vegetariány, kteří z "humanitárních" důvodů odmítají ubližovat všemu, co vnímá. Samozřejmě, jak se vyrovnají s těmi tisíci pozřenými vajíčky a čerstvě vylíhnutými larvičkami octomilek v ovoci, to už asi neřeší :D

3 2
možnosti
JJ

A taky u dětí a u osob alergických.

0 0
možnosti

Prokristapána, snad se tam nedávají ti hmyzíci celí, ale jen jejich barvivo! Víte vůbec, že med jsou hmyzí zvratky? A co, vejce, jakpak asi vznikla a kde ? Ve vší úctě, to je zas senzační článek. a že je na košenilu někdo alergický? Alergičtí může být kdokoli na cokoli.;-€

7 3
možnosti
MV

med jsou mšicí hovinka :)

1 0
možnosti