- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
No dělal jsem si doma i domácí jogurt. Ale nikdy jsem si ho nebarvil. Ani na červeno, ani na modro, nějak nevidím důvod.
věděli a nijak mě to nepřekavapuje
Už jsem to jednou psala, ale další příklad toho, že dnešní média jsou vedena snahou děsit nebo minimálně znervózňovat lidi rádoby senzačními články...komu tím prospějete???
"Komu tím prospějete" - to máte z Pelíšků, nebo od rodičů?
Ať už to je škodlivé nebo ne, je to jak já říkám "lžiéčko". Výrobce tak vlastně sděluje že nevěří že produkt je lákavý a chutný sám o sobě, ale musí si k jeho prodeji dopomoct lží a podvodem. K takovým se snažím hledat alternativy. Zrovna u jogurtů to není žádný problém.
Éčka se prý testují ...
Ale testuje to vůbec někdo dohromady? Co ty éčka udělají, když se v těle smíchají? ...
Testeři jsme přece my všichni a účinky můžeme pozorovat sami na sobě
To je ale MAZEC !!! Nepochybně by stálo za to, aby byl k nahlédnutí nebo jinak veřejně uveden seznam tzv. "ÉČEK" Aby byly tyto přípravky popsány z hlediska výroby, složení a původu použitých materiálů, stejně, jako se to uvedlo v tomto článku Co je mi platné, že je na etiketě uvedeno např. E211, E350 a co si třeba vymyslím, když nevím a netuším, co si za tímto přípravkem mám představit Mělo by to být v "KAŽDÉM" super / hyper marketu i v maličkých obchůdcích vyvěšeno všem pro informaci, všem zákazníkům pro jejich vlastní kontrolu. VŽDYŤ TO NENÍ PŘECE ŽÁDNÝ PROBLÉM Pokud se nechce dobrovolně, nechť to Ministerstvo zemědělství a Státní veterinární správa NAŘÍDÍ Problém ? Nula - žádný ! Náklady na zalaminovaný papír ? Možná 10,-Kč na jednu stránku A4
Najděte si na google play "NutriAtlas Free" a nemusíte psát příspěvky co působí jak Las Vegas.
No a co jako? Ono je na tom broukovi něco špatného, že se nedá jíst? Podle mě je horší nějaká chemikálie.
Pro pana Tyčku bych doporučil namlít "puchýřníka lékařského" - španělskou mušku ! Sice potraviny nebarví, ale má snad jiné dobré vlastnosti ......
Věděli. A barví se tím většina červených výrobků v potravinářském průmyslu - masném či mléčném zejména. Dále prý v kosmetice. Mělo by se jednat o rozemleté krovky pářících se samiček.
Tohle může být problém pouze pro ideologické vegetariány, kteří z "humanitárních" důvodů odmítají ubližovat všemu, co vnímá. Samozřejmě, jak se vyrovnají s těmi tisíci pozřenými vajíčky a čerstvě vylíhnutými larvičkami octomilek v ovoci, to už asi neřeší :D
A taky u dětí a u osob alergických.
Prokristapána, snad se tam nedávají ti hmyzíci celí, ale jen jejich barvivo! Víte vůbec, že med jsou hmyzí zvratky? A co, vejce, jakpak asi vznikla a kde ? Ve vší úctě, to je zas senzační článek. a že je na košenilu někdo alergický? Alergičtí může být kdokoli na cokoli.