Janek Ledecký | foto: MAFRA

Napsal knihu o zvířátkách. Někdy se cítím jako starý šimpanz, říká Janek Ledecký

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Vypadá to, že na co sáhne, to se mu povede. Ostatně platí to pro celou jeho rodinu. Jeho hity si zpívá už několikátá generace, jeho muzikál Hamlet se hrál několik sezon v Asii. Zpěvák, kytarista a skladatel Janek Ledecký. A nově taky spisovatel, pro děti připravil knížku říkanek. Jaký je otec? Proč se pořád cítí jako dítě? A jaké mu život připravil karamboly?

Knížku Verše potrhlé ilustroval jeho syn Jonáš. Teď zkouší muzikál Zapomeňte na Shakespeara!, jenž bude mít v říjnu premiéru v Divadle Hybernia. I o něm mluví v rozhovoru.

V tiskové zprávě o muzikálu Zapomeňte na Shakespeara! jsem se dočetl, že kromě hudby Beethovena a Ledeckého na diváky čekají ohně, latex, hiphopový rap, obří Beruška i čmelák a hovniválové žonglující s koulí přímo na scéně. Napadá mě, že to bude bizarní…
To bude! Na diváky čeká hodně dekadentní komedie, postavená na nekorektním humoru. Hra pojednává o divadelním souboru, do něhož přijde ambiciózní režisér ověnčený cenami, který se chystá udělat první muzikál, konkrétně Othella. Jenže kvůli katastrofální finanční situaci divadla mu jeho nový majitel nařídí, aby do 14 dní připravili letní premiéru, nebo to celé zavře… A tak hlavně pro turisty vytvoří best of estrádu z fundusu souboru.

Nikde jsem nedostal tak dobré kritiky jako v Koreji a Japonsku. Oni tam totiž fakt hodnotí jen muziku a libreto, kdežto u nás se kritici těžko dokážou oprostit od toho, že to složil ten frajírek Ledecký, co zpívá Na ptáky jsme krátký.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Téma