Jan Cina v trilogii Herec (2020)

Jan Cina v trilogii Herec (2020) | foto: ČT

Televizní ceny iDNES.cz mají Herec či pohádka O vánoční hvězdě

  • 3
V šestém ročníku televizních cen portálu iDNES.cz odevzdali čtenáři vůbec nejvíce hlasů příběhu Herec, který zároveň zvítězil mezi premiérovými českými seriály loňského roku.

Seriál z 50. let Herec, v němž titulní roli ztvárnil Jan Cina, odsunul ve své kategorii na druhé místo loňský hit internetu, komediální sérii sKORO NA mizině, a na třetí pozici drogový thriller Zrádci.

Mezi zahraničními seriály kraloval příběh nadané šachistky Dámský gambit, následovaný tituly Mělas to vědět a Nový papež.

Kategorii tuzemských filmů či minisérií ovládla štědrovečerní pohádka O vánoční hvězdě, druhé místo obsadil thriller Stockholmský syndrom a třetí životopisná Anatomie zrady.

Mezi zábavnými pořady či reality show porazila soutěž Peče celá země doplňkovou televizní školu UčíTelka a střihový portrét Karel Gott: Úsměvy nehasnou.

Z dokumentů se pak prosadilo Barokní srdce Evropy, které předstihlo cykly Putování s párou a V karavanu po Slovensku.

Redakční cenu Světlonoš roku získal herec Štěpán Kozub, jeden z hlavních aktérů série sKORO NA mizině, která napříč kategoriemi nasbírala třetí nejvyšší počet hlasů po Herci a show Peče celá země. 

Člen souboru ostravského Divadla Mír, jenž se loni objevil rovněž ve Stockholmském syndromu nebo v krimiseriálu Místo zločinu Ostrava, se následně představí v pořadu Rozstřel na iDNES.cz.