Paul Sorvino (26. dubna 2018)

Paul Sorvino (26. dubna 2018) | foto: Profimedia.cz

Zemřel herec Paul Sorvino. Proslavil se rolí ve Scorseseho Mafiánech

  • 4
Zemřel americký herec Paul Sorvino, známý z klasického gangsterského filmu Mafiáni režiséra Martina Scorseseho, kde ztvárnil roli Paulieho Cicery po boku Roberta De Nira nebo Joeho Pesciho. Bylo mu 83 let.

„Jsem absolutně zničená. Láska mého života a ten nejlepší muž, který kdy žil, už není. Mám zlomené srdce,“ napsala na Twitteru jeho manželka Dee Dee Sorvinová. Herec zemřel z přirozených příčin v nemocnici v Jacksonville v americkém státě Florida, uvedl podle agentury Reuters hercův mluvčí.

Sorvino se narodil v New Yorku v roce 1939. Studoval hudbu a před svou hereckou kariérou toužil stát se operním pěvcem. U filmu strávil nakonec více než 50 let, mimo jiné ztvárnil policejního seržanta Phila Cerrettu v televizní sérii Zákon a pořádek či roli Paulieho Cicery ve zmiňovaných Mafiánech, kde se objevil po boku Roberta De Nira, Joeho Pesciho nebo Raye Liotty, který zemřel letos v květnu.

Snímek z roku 1990 je považován za jeden z nejlepších filmů všech dob a získal šest oscarových nominací. Nakonec si odnesl jen jedinou zlatou sošku, kterou získal za svůj výkon herec Joe Pesci.

Trailer k filmu Mafiáni:

Sorvino měl tři děti včetně herečky Miry Sorvinové, která svému otci poděkovala při přebírání Oscara za film Mocná Afrodíté z roku 1995. „Všechno, co vím o herectví, mě naučil on,“ řekla tehdy. „Život plný lásky a radosti a moudrosti, který jsem s ním měla, je u konce,“ napsala herečka na Twitteru.

,