Delegace snímku Atlas ptáků před slavnostní premiérou ve Velkém sále hotelu...

Delegace snímku Atlas ptáků před slavnostní premiérou ve Velkém sále hotelu Thermal (22. srpna 2021). | foto: Ladislav Křivan, MAFRA

Komiks i romance. Po rekordním Zátopkovi zkusí štěstí sedm novinek

  • 0
Poté, co Zátopek během svého prvního víkendu nasbíral v kinech více než sto tisíc diváků, zkusí jej napodobit sedm novinek týdne, mezi nimi dvě tuzemské.

Stejně jako Zátopek měl na karlovarském festivalu předpremiéru Atlas ptáků, jímž se vrací na scénu režisér Olmo Omerzu. Ústřední role v dramatu o samotě, důvěřivosti a zpronevěře vytvořili Miroslav Donutil coby majitel firmy a Alena Mihulová jako jeho zaměstnankyně.

Dvojí uznání porotců a bronzové umístění v divácké anketě si z Varů odnesl dokument Jednotka intenzivního života, který natočila Adéla Komrzý. Věnuje se v něm paliativní péči.

Delegace snímku Atlas ptáků před slavnostní premiérou ve Velkém sále hotelu Thermal (22. srpna 2021).

Český koprodukční podíl obsahuje rumunský vítěz Berlinale, příběh Smolný pich aneb Pitomý porno, v němž učitelka obhajuje před rodiči žáků své intimní video uniklé na internet.

Pod názvem After: Tajemství pokračuje americká romantická série. Rovněž z Ameriky dorazila a rovněž pokračování přináší animovaná komedie Mimi šéf: Rodinný podnik

Komiksu Shang-Chi a legenda o deseti prstenech vévodí superhrdina čínského původu. Francouzský dokument Gogo představuje keňskou babičku, která nastoupila do školy v 94 letech spolu s pravnoučaty.