Herec Kenneth Mitchell zemřel ve věku 49 let, před smrtí trpěl ALS.

Herec Kenneth Mitchell zemřel ve věku 49 let, před smrtí trpěl ALS. | foto: Profimedia.cz

Zemřel Kenneth Mitchell, bylo mu 49 let. Herec ze Star Treku žil s ALS

  • 3
Herec Kenneth Mitchell, který si zahrál v seriálu Star Trek: Discovery nebo snímku Captain Marvel, zemřel ve věku 49 let. Jeho rodina to v neděli oznámila v prohlášení sdíleném na jeho ověřených sociálních sítích. Před lety mu diagnostikovali onemocnění ALS.

„S těžkým srdcem oznamujeme, že zemřel Kenneth Alexander Mitchell, milovaný otec, manžel, bratr, strýc, syn a drahý přítel,“ stojí v prohlášení rodiny.

Mitchellovi v roce 2018 diagnostikovali amyotrofickou laterální sklerózu, která poškozuje nervové buňky v mozku a míše. Herec i jeho rodina v posledních letech pravidelně sdíleli aktuální informace o jeho zdravotním stavu na sociálních sítích. V srpnu si Mitchell v příspěvku na Instagramu připomněl páté výročí zjištění své diagnózy.

KENNETH A. MITCHELL
25.11.1974 ~ 24.02.2024

With heavy hearts we announce the passing of Kenneth Alexander Mitchell, beloved father, husband, brother, uncle, son and dear friend.

For full obituary please read the above graphics.

#ynwa

25. února 2024 v 6:33, příspěvek archivován: 26. února 2024 v 8:57

„Můj bratr se vtipně zmínil, že v obchodě opravdu nemají přání k výročí ALS. Já však chci oslavit dnešek; dar života. Jsem tak vděčný, že mám tento den před sebou. Bylo to dlouhých pět let. Tolik ztraceného, tolik získaného. Neuvěřitelně těžké časy, smíšené s tolika dalšími požehnáními,“ napsal tehdy Mitchell.

Kenneth Mitchell pocházel z Kanady a během své herecké kariéry odehrál více než padesátku filmových a televizních rolí. Hrál otce Carol Danversové v marvelovském filmu Captain Marvel z roku 2019 a olympijskou naději v hokejovém filmu Hokejový zázrak z roku 2004. Mitchell se objevil v desítkách televizních seriálů, včetně Jericha, The Astronaut Wives Club nebo Frequency. V letech 2017 až 2021 hrál Mitchell v seriálu Star Trek: Discovery. Na televizních obrazovkách se naposledy objevil před dvěma lety v akční dramatické sérii Starej chlap s Jeffrem Bridgesem v hlavní roli.

,