43. MFFKV - den zahájení prodeje lístků

43. MFFKV - den zahájení prodeje lístků - Karlovy Vary (3. července 2008) | foto: ČTK

Do fronty! Začal prodej lístků na filmové Vary

V Karlových Varech získali první nedočkaví diváci lístky na letošní filmový festival. Projekce oproti předchozím rokům začnou už v pátek, ještě před slavnostním zahájením.

Počítačová síť, na které je prodej závislý, jede bez problémů. "Posledními ostrými zkouškami prošla úspěšně také projekční technika, mnohdy stará řadu let," podotkl šéf produkčního štábu MFF Petr Lintimer.

43. MFFKV - den zahájení prodeje lístkůNěkteří zájemci o vstupenky si přivstali a do fronty u hotelu Thermal se postavili dobré dvě hodiny před zahájením prodeje v devět ráno. Nejdelší fronta v jednu chvíli měřila skoro 50 metrů. Rychle se ale krátila a další se příliš netvořily.

Pokladen je podle Lintimera k dispozici opět dostatečné množství, a proto se tlačenice neočekávají. Navíc rok od roku vzrůstá počet lidí, kteří si lístky rezervují pomocí SMS a WAP. Většina z pokladen je i letos u hotelu Thermal, další jsou před Grandhotelem Pupp.

. Stabilní zájem

Loni se na karlovarském festivalu akreditovalo 12 tisíc hostů a fanoušků, zhruba o 500 více než v roce 2006. Uskutečnilo se kolem 480 projekcí pro 135 759 diváků. V roce 2006 jich bylo jen o několik stovek méně.

Cena vstupenky zůstala na stejné úrovni jako při loňském festivalu. Dospělý zaplatí 65 korun a student 50 korun. Výhodnější než kupovat jednotlivé lístky je pořídit si Festival Pas. Na celou přehlídku stojí dospělého tisíc korun, studenty sedm set.

"Na pas je možné dostat se do sálu krátce před projekcí, pokud v něm zůstanou volná místa," poznamenal ředitel MFFKV Kryštof Mucha.

Na letošním festivalu bude uvedeno na 220 snímků, z nichž čtvrtina bude mít světovou, evropskou či mezinárodní premiéru. Zahajovací páteční večer ozdobí přítomnost amerického herce, režiséra, producenta a dvojnásobného držitele Oscara Roberta De Nira.

43. MFFKV - den zahájení prodeje lístků"Není žádná šance, že by se na tento večer a následnou úvodní projekci dostal běžný smrtelník. Možná tomu tak v minulosti někdy bylo, ovšem teď už se nedostává míst ani pro oficiální hosty," řekla umělecká ředitelka MFFKV Eva Zaoralová.

Letos čeká fanoušky ve Velkém sále Thermalu tisícovka nových sedadel a nové ozvučení. S dalšími sály je to horší, příliš věcí se v nich nezměnilo. "Modlíme se, aby nám vydržela klimatizace v městském kině Čas. Loni odešla po prvních projekcích," dodal Lintimer.