Chris Barrie jako Arnold Rimmer

Chris Barrie jako Arnold Rimmer | foto: archiv Comic-Con

Na Comic-Con dorazí Chris Barrie neboli Arnold Rimmer z Červeného trpaslíka

  • 12
Pátý ročník festivalu Comic-Con Prague se uskuteční od 5. do 7. dubna 2024 v pražské hale O2 universum. Fanoušci sci-fi, komiksů a popkultury se budou moci setkat i s ikonickou postavou Arnolda Rimmera z britského sitcomu Červený trpaslík.

Praha se na jaře znovu promění v ráj fanoušků komiksů, filmů a seriálů, kostýmů, videoher i společenských her nebo knih a obrazů. Comic-Con Prague oslaví páté výročí a láká na první potvrzené hvězdy.

„Na pátý ročník Comic-Con Prague dorazí Chris Barrie, britský herec, který se nejvíc proslavil ztvárněním role Arnolda Rimmera v seriálu Červený trpaslík. S dalšími hvězdami jednáme a jejich jména budeme zveřejňovat postupně. Dáváme si na seznamu obzvlášť záležet, protože pátý ročník, to už je malé jubileum. Věřím, že nás čeká zatím největší český Comic-Con,“ říká Pavel Renčín, marketingový ředitel společnosti Active Radio, která akci pořádá.

Na Comic-Con Prague se také znovu vrátí David Nykl, kanadský herec českého původu, dnes známý především jako Dr. Radek Zelenka z televizního seriálu Stargate Atlantis. „Z komiksových tvůrců se těšíme na Stjepana Šejiće, legendárního chorvatského spisovatele a výtvarníka komiksů, známého mimo jiné díky své práci na seriálech Witchblade, Afrodita IX., Sluneční kámen a Temnota,“ doplňuje Václav Pravda, programový ředitel festivalu.

Pokud jde o Chrise Barrieho, kromě Arnolda Jidáše Rimmera, jak zní celé jméno tohoto milovníka nařízení, direktiv a také nadgalaktického blba, kromě Červeného trpaslíka jsme ho viděli také v dalších filmech. Hrál třeba v Lara Croft – Tomb Raider a Lara Croft – Tomb Raider: Kolébka života; znalci britských komediálních seriálů ho zaznamenali i v roli francouzského revolucionáře v seriálu Černá zmije.