Ginger a Fred

Ginger a Fred - Fotografie z divadelního představení Ginger a Fred | foto: Městské divadlo Brno

Zestárlí tanečníci se vratí v estrádní show

Městské divadlo Brno připravilo světovou premiéru divadelní adaptace slavného filmu Ginger a Fred. Hra o velkém návratu se diváků představí 22. a 23. října.

Hrdiny filmu Federica Felliniho jsou dva zestárlí tanečníci, kterým kdysi dávno tleskalo naivní a dychtivé publikum varietních scén.

Jejich nejúspěšnější číslo, imitace proslulého tance Freda Astaira a Ginger Rogersové z filmu Námořníci přicházejí, je nevyhnutelně ztotožnilo s postavami obou amerických hvězd, a tak se jim říkalo Ginger a Fred.

Ale to už je dávno. Po letech zapomnění vyhledají oba tanečníky autoři populárního televizního pořadu. A tak se Ginger a Fred, tito vysloužilí stepaři znovu setkávají, aby v televizi zopakovali své někdejší slavné číslo.

Jenže čeká na ně monstrózní televizní mašinérie, chaotické přípravy a obludná estráda.

"Snažili jsme se děj aktualizovat, ale například odkazy na 80. léta, nikoliv třeba na současné televizní reality show, i když se to nabízelo," řekl ČTK režisér Roman Meluzín.

Freda si zahraje Karel Janský. Jeho stepující partnerku Ginger ztvární Zdena Herfortová. "Pro ni je role ve hře s podtitulem Komedie o staré lásce dárkem k 60. narozeninám, které oslavila tento měsíc," dodává Meluzín.

V dalších rolích hrají Pavla Ptáčková, Igor Ondříček, Zdeněk Junák, Zdeněk Bureš, Petr Brychta, Oldřich Smysl nebo Petr Štěpán, Jiří Horký nebo Viktor Skála, Miloslav Čížek, Eva Jelínková a další. Scénu připravil Jan Dušek, o kostýmy se postarala Ivana Brádková.

Premiéry se uskuteční 22. a 23. října 2005 na činoherní scéně Městského divadla Brno. 


Témata: XXX - c) Divadlo