Salát s hovězím masem a fazolkami
Potřebujete: 300 g hovězího roštěnce (nejlépe vysokého), špetka mletého koriandru, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 400 g zelených fazolek, 1 žlutá paprika, 50 g červené řepy, 120 g salátu frisée
Dresink: 4 lžíce olivového oleje, 2-3 lžíce limetkové šťávy, 1-2 lžíce bílého balsamikového octa, 3 lžíce pokrájeného kopru, 1 lžička ostré hořčice, 1/2 malé červené cibule
Postup:
1. Roštěnec očistíme, posypeme koriandrem a na rozehřátém oleji zprudka ze všech stran opečeme. Maso přendáme do pekáčku a v troubě vyhřáté na 160 °C dopékáme asi 10 minut. Pak ho vyndáme, osolíme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.
2. Fazolky očistíme a podélně rozpůlíme. V osolené vodě je povaříme na skus, scedíme, prudce zchladíme ve studené vodě, opět scedíme a necháme okapat. Papriku opláchneme, zbavíme semen a nakrájíme na kroužky. Řepu oloupeme a nasekáme na jemné nudličky. Listy salátu důkladně propláchneme a osušíme v odstředivce. Všechnu zeleninu promísíme.
3. Na dresink smícháme olej, limetkovou šťávu, ocet, kopr, hořčici, nasekanou cibuli a sůl. Salát rozdělíme do misek, doplníme masem a přelijeme dresinkem.
Doba přípravy 35 minut.
1 porce obsahuje 1265 kJ/302 kcal
Počet porcí/kusů 4