Salát s kuřecími játry
Potřebujete: 500 g kuřecích jater, 3 lžíce olivového oleje, sůl, mletý černý pepř, 1 malou hlávku ledového salátu, malou hlávku červené čekanky, 60 g rukoly, 2 mrkve
Na dresink: 4 lžíce bílého vinného octa, asi 1 lžíci cukru, 1 stroužek česneku, 2 lžíce nasekané pažitky, 5 lžic olivového oleje
Postup:
1. Kuřecí játra očistíme, opláchneme a papírovou utěrkou osušíme. Pak je orestujeme na rozehřátém oleji na pánvi. Odstavíme je, osolíme a opepříme. Když zchladnou, nakrájíme je na plátky.
2. Listy ledového salátu, čekanky a rukoly opláchneme a vytřepeme z nich vodu. Dle potřeby je natrháme na menší kousky. Mrkev očistíme a škrabkou z ní naděláme tenké plátky.
3. Vinný ocet rozmícháme s cukrem, prolisovaným česnekem a pažitkou. Přilijeme olej. Dresink dochutíme solí a pepřem.
4. Zeleninu vsypeme do mísy a promícháme s dresinkem. Salát rozdělíme do misek. Každou porci doplníme plátky jater.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1800 kJ/430 kcal
Počet porcí/kusů 4