Salát s králičími závitky
Potřebujete: 1 králičí stehno, 1 králičí hřbet, sůl, několik lístků bazalky, 12 cherry rajčátek, 2 lžíce oleje, 6 plátků toastového chleba, 2 lžíce másla, 1 žlutá paprika, 100 g rukoly, 100 g polníčku, 1/2 hlávkového salátu
Dresink: 1 stroužek česneku, sůl, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa (bílého), 2 lžíce pokrájené ploché petržele
Postup:
1. Maso opláchneme, osušíme, vykostíme a nakrájíme na 12 kousků. Opatrně je naklepeme, osolíme a posypeme najemno nasekanou bazalkou. Kousky masa poklademe opláchnutými rajčátky a stočíme do závitků. Ovážeme je provázkem a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Poté je necháme asi 15 minut dopékat v troubě vyhřáté na 160 °C. Po částečném zchladnutí odstraníme provázek.
2. Chleba nakrájíme na kostičky, nasypeme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme rozpuštěným máslem a v troubě upečeme dozlatova.
3. V misce smícháme prolisovaný česnek se solí, přidáme olej, ocet a pokrájenou petržel.
4. Papriku opláchneme, zbavíme semeníku a nakrájíme na nudličky. Listy salátu důkladně opláchneme a necháme okapat; větší pokrájíme. Listy salátu promícháme s paprikou a dresinkem. Rozdělíme je na talíře a doplníme překrojenými závitky a krutony.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1735 kJ/414 kcal
Počet porcí/kusů 4