Salát s krůtím masem, sýrem a ořechy
Potřebujete: 400 g krůtích prsou, sůl, mletý černý pepř, olej na opečení, 300 g polníčku, 100 g salátu frisse (nebo např. ledového salátu), 2 větší jablka
Dresink: 2 lžíce olivového oleje, sůl, 2 lžíce krupicového cukru, 3 lžíce jablečného octa
Dohotovení: 1 hrst bylinek (máta, bazalka, petrželka), 150 g sýru cottage, 50 g vlašských (nebo pekanových) ořechů
Postup:
1. Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na větší kusy. Osolíme je a opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji je zprudka opečeme z obou stran. Zmírníme plamen a pod pokličkou je dopékáme asi 10 minut.
2. Saláty omyjeme a necháme okapat. Jablka omyjeme, osušíme a překrájíme na čtvrtky. Zbavíme je jádřinců a nakrájíme na plátky. V misce promícháme olej se špetkou soli, 2 lžícemi cukru a jablečným octem.
3. Salát a jablka rozdělíme do talířů, přidáme nasekané bylinky a dresink. Vše lehce promícháme. Nakonec přidáme kousky masa, trochu cottage a posypeme oříšky. Salát podáváme např. s celozrnnou bagetou.
Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 1420 kJ/339 kcal
Počet porcí/kusů 4