Nemáte rádi maso nebo chcete trochu odlehčit jídelníček? Vyzkoušejte recept na skvělý sójový guláš, který je vhodný i pro vegany.

Ingredience

1 balení sójových kostek (100 g)
asi 700 ml zeleninového vývaru
2 cibule
3 stroužky česneku
1 červená paprika
1 žlutá paprika
2 jarní cibulky
asi 3 lžíce oleje
1 lžíce mleté sladké papriky
špetka chilli
400 g sekaných rajčat z konzervy
sušená majoránka

1. Sójové kostky zalijeme vroucím vývarem a asi 10 minut je povaříme. Pak je scedíme a necháme okapat.

2. Cibule s česnekem oloupeme, cibule nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky. Papriky a jarní cibulky očistíme. Papriky pokrájíme na nudličky, cibulky nasekáme nadrobno.

3. V hrnci na oleji orestujeme cibuli a česnek. Zaprášíme je mletou paprikou a chilli kořením a promícháme. Pak přilijeme rajčata a přidáme papriky a sójové kostky. Dle potřeby přilijeme vývar, ve kterém jsem vařili sójové kostky. Vše asi 10 minut povaříme.

4. Guláš dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Přidáme do něj jarní cibulky. Odstavíme ho a podáváme s bulgurem, těstovinami či rýží.