Vyrůstal v Ostravě, která se do něj otiskla. „Narodil jsem se sice ve znamení Lva, ale jinak jsem střelec,“ říká michelinský šéfkuchař a porotce pořadu MasterChef Česko RADEK KAŠPÁREK. „Nikdy dlouho nechodím okolo horké kaše. Jdu striktně po tom, co chci. Když vím a cítím, že je to tak správně, udělám to.“ Je známý jako rozhodný, zásadový a dobrosrdečný svéráz, jenž dokáže být i neústupný. V jeho labužníky vzývané pražské restauraci Field jsme si otevřeně povídali nejen o dětství na sídlišti, o období, kdy se prý choval jako rapl, ale i o dekadentním dezertu, na nějž se budou moci hosté těšit v jeho nové restauraci 420. | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Maggi je jediné ochucovadlo, na které nedám dopustit, říká Radek Kašpárek

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Vyrůstal v Ostravě, která se do něj otiskla. Je známý jako rozhodný, zásadový a dobrosrdečný svéráz, jenž dokáže být i neústupný. „Nikdy dlouho nechodím okolo horké kaše. Jdu striktně po tom, co chci. Když vím a cítím, že je to tak správně, udělám to,“ říká michelinský šéfkuchař a porotce pořadu MasterChef Radek Kašpárek.
Hovory na talíři

„Narodil jsem se sice ve znamení Lva, ale jsem střelec,“ popisuje v rozhovoru. V jeho labužníky vzývané pražské restauraci Field jsme si otevřeně povídali nejen o dětství na sídlišti, o období, kdy se prý choval jako rapl, ale i o dekadentním dezertu, na nějž se budou moci hosté těšit v jeho nové restauraci 420.

Jak se máte?
Skvěle! Dlouho jsem se necítil tak dobře. Sice jsou nějaké komplikace ohledně stavby (nové restaurace v Domě U Červené lišky na Staroměstském náměstí, její název 420 je podle české telefonní předvolby, pozn. red.), ale začal jsem cvičit, třikrát týdně jedu osobní trénink s trenérem a ještě v sobotu a v neděli mám dvě kardia čili hodinovku rychlé chůze. Vyčistí mi to hlavu, váha jde dolů, celkově se cítím líp. Po třetím covidu mě to semlelo, měl jsem dušnost. A ta se pomalu začíná ztrácet, začíná se mi zlepšovat fyzička, takže teď se cítím fajn. Dnes jsem jen trošku unavený, protože jsme byli předevčírem pracovně v Berlíně, a ještě potřebuji dospat spánkový deficit.

Jen tak z něčeho se nepodělám. Nejsem žádná měkkota. S ničím se nepatlám. A víceméně můžu říct, že se mi to vyplácí.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Téma

Hovory na talíři