Rocker z Kroměříže šéfovou šokoval i potěšil. Dostal motivační hvězdu

  • 15
Stará masna. Místo pro rockery a motorkáře, kde vládne pohoda. K tomu by však mělo patřit i slušné jídlo a pořádek v kuchyni, aby hosté měli důvod se na okraj Kroměříže vydat. A rozumnou cenovou politiku. Místo toho podnik upadá a majitel si tedy zavolá na pomoc duo Pagana v rámci pořadu Ano, šéfová!

Dalibor Vyzula, hrdý rocker, motorkář a otec od rodiny, provozuje svůj hudební klub a restauraci Stará masna přes šest let. Pomalu však docházejí síly, když se ani při maximálním nasazení nedaří podnik dostat z nuly, občas i z minusu.

Přesto nechce zarputilý majitel svůj boj o milovaný podnik s logem vepře na klavíru, vyhlášený díky večerům s živou hudbou, za žádnou cenu vzdát. Upřímně netuší, proč se mu nedaří, a věří, že pohled zvenčí by mohl pomoci.

Jitce a Santovi Pagana opravdu nezabere moc času, aby odhalili, kde v tomto podniku chybují a kde se skrývají rezervy. Na jednu stranu je šokuje chaos v kuchyni, kvůli kterému by si případná kontrola z hygieny přišla na své, současně uznávají, že majitel i kuchař jsou sympatičtí dříči, kteří se snaží veškeré chyby napravit.

Poctivý rocker je totiž pro provoz svého podniku opravdu zapálený a schopnosti k dobrému vedení tu jsou. Jak na něj prozradí manželka, jednu vesnickou hospodu už provozuje a také ji dokázal z nuly postavit na nohy.

V kuchyni Staré masna u Kroměříže se opravdu snaží, takže tu snad mise Jitky a Santa Pagana splnila účel.

A tak se šéfová se Santem a šéfkuchařem Petrem z pražského podniku Pagana pustí v kuchyni do radikální změny jídelního lístku. Vyškrtnou smažák v housce jako „vtipnou“ nabídku bezmasého jídla a pustí se mj. do svěžích burgerů. Koneckonců průzkum v kroměřížských ulicích ukázal, že za takovým jídlem by si lidé do Staré masny zajeli a jsou ochotni za něj i dobře zaplatit.

Nechybí praktické školení správných kalkulací cen, protože ty se opravdu nedají stavět „intuitivně“, jako to Dalibor dosud dělal. V jeho pojetí mu totiž ceny jídla neuhradily ani režii. A tak ho šéfovský tým polopaticky naučí spočítat ceny surovin na porci a vynásobit je číslem 3,21, jak se to v gastronomii má správně dělat.

Diváci posledního premiérového dílu Ano, šéfová! odvysílaném v pondělí večer na Primě sympatickému týmu Staré masny určitě přejí, aby se jim podnik podařilo rozjet. Potenciál se tu skrývá nejen v hudebních večerech, ale i v pozici u hlavní silnice, což lidé aktuálně chválí na sociálních sítích. Stará masna od šéfové tedy určitě nedostala motivační hvězdu nadarmo.