Na poli je Anna Grosmanová jako doma. | foto: Anna Grosmanová

Američani žijí na polotovarech, neumí uvařit ani těstoviny, říká foodpioneerka

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Je to deset let, kdy se na blogu na iDNES.cz objevil zázrak jménem Anna Grosmanová. Středoškolačka se tehdy rozhodla „převařit" celou českou kuchařku Marie Sandtnerové. Od té doby je z ní absolventka vysoké školy, její vášeň pro jídlo se nezměnila, jen nabyla jiné podoby.

Jak se stane, že se osmnáctiletý člověk bez kuchařských zkušeností pustí do tak obtížného úkolu jako uvařit dnes už poněkud zastaralé recepty?
Jednoznačným impulzem byl můj roční výměnný pobyt v Americe. Strávila jsem ho v Michiganu a dost jsem tam trpěla tou jejich stravou-nestravou. Moje rodina byla sice úžasná, ale vůbec se tam nevařilo. Takže obden se rozmrazila pizza, a když už, tak se šlo do nějakého fastfoodu. Ty jejich burgery byly sice dobré, ale po určité době mě to přestalo bavit. V té době jsem ještě sportovala a začala jsem pozorovat, že začínám kynout. Uvědomila jsem si, že potřebuji k životu normální domácí stravu.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Hovory na talíři