Anketa o nejlepší pizzerii odhalí pražského krále pizzy

aktualizováno 
Pizza by měla představovat samozřejmý standard rychlého občerstvení a neměla by zklamat, ani když si ji dáme v restauraci. Bohužel i v Praze se stává, že toto zdánlivě prosté jídlo dopadne, jako když pejsek s kočičkou pekli dort.

Vyzkoušejte zahlasovat, po dvou měsících se necháme překvapit. | foto: Profimedia.cz

Kam na pizzu?

Na webu Dobřesenajím.cz najdete stovky podniků, které si troufnou dělat pizzu.

Hledej pizzu v Praze i v regionech!

A čtenáři zároveň podniky hodnotí, a když jsou nespokojení, neberou si servítky:

dobřesenajím.cz - hodnocení

"Jídlo je poměrně neslané, nemastné, opravdový průměr. Pizza je suchá velmi málo obložená, sýr najdete doopravdy pouze uprostřed, kraje mají šest centimetrů... " - Pizza Dalí

Ale umí i pochválit:
"Do této pizzerie chodíme už 20 let,vždycky jsme byli spokojeni s kvalitou jídla,pizza vynikající,těstoviny,špagety i vínečko opravdu odpovídá ceně i skutečné Italské kuchyni...- Pizzerie Grosseto

Zřejmě největší portál pro cizince Expats.cz se rozhodl usnadnit nejen svým čtenářům, ale i běžným Pražanům a návštěvníkům Prahy orientaci. Na stránkách Nejvpraze.cz od 27. ledna najdete možnost hlasovat pro 60 podniků. Záměrně tu nenajdete k jednotlivým restauracím žádné informace. Kdo chce pro daný podnik hlasovat, musí si být proklatě jistý.

K projektu se vyjádřilo několik expertů, mezi které patří například Roman Vaněk nebo Emanuel Ridi. "Pizza je hlavně o péči, o vyzrálosti těsta a o kvalitě surovin," podotýká šéf Pražského kulinářského institutu Vaněk.

A doplňuje Ital v kuchyni: "Myslím, že tu panuje stejná situace jako všude na světě. Existuje tu pizza dobrá a špatná. Já osobně chodím do Pepenero, kde mají správně vyzrálé těsto 24 hodin a i další ingredience jsou výborné. Čím jednodušší pizzu si dáte, třeba Margheritu, tím snáze poznáte, jestli je opravdu dobrá."

Obecně se znalci dobrého jídla shodují v tom, že je vhodné vyvarovat se pizzeriím s příliš širokou nabídkou náplní. "Jak vidím jídelní lístek s padesáti druhy, tak jdu od toho. Kdežto dobrý podnik má třeba jen 11 pizz, ale nevymýšlí žádné převratné kombinace," říká Blogerka roku 2013 Veronika Kokešová.

Hlasováni bude trvat dva měsíce. Odesláním hlasu se zúčastníte hry o ceny v hodnotě 30 tisíc korun od partnera akce, roznáškového servisu Damejidlo.cz.

Autor:

Nejčtenější

V Africe vyfotili vzácného černého levharta. Prvního po 110 letech

Britský fotograf Will Burrard-Lucas zachytil v keňském parku Laikipia...

Britskému fotografovi Willu Burrardovi - Lucasovi se v Africe povedl náramný kousek. Podařilo se mu vyfotit vzácného...

Český kuchař si vyzkoušel, jak se vaří v nejlepší restauraci na světě

Stát se součástí týmu kuchaře a gastronomického vizionáře Reného Redzepiho (na...

Dva měsíce dřiny v kuchařském nebi. V restauraci, která byla čtyřikrát vyhlášena jako nejlepší na světě podle slavného...

Sázejte původní druhy dřevin, jinak ptáci nebudou mít co do zobáku

Kvetoucí dřišťál obecný - náš původní druh - je zdrojem potravy jak pro hmyz....

Ptáci ve městech strádají kvůli sázení exotických dřevin v parcích. Ty totiž vytlačují původní druhy, které jsou...

Drsný bengálský kocour Max potřebuje vybít baterky, radila trenérka

Před návštěvou Kláry byl Max postrachem domácnosti: napadal ostatní tři kočky...

Manželé Raškovi z Třince postupně poskytli domov čtyřem nechtěným šelmám. Ke třem klidným kočkám přibyl jako poslední...

Cihla budoucnosti ušetří přírodu i peníze. Vyrobí ji z hlíny a kalu

Cihly vyrobené z recyklovaného kalu z čistíren odpadních vod.

Se zajímavým nápadem přišli vědci z australské univerzity RMIT. Když se cihlářská hlína smíchá s deseti až pětadvaceti...

Další z rubriky

Když si jen potřebujete přitopit v dílně, volte úspornější infrazářiče

I v nevytápěné dílně se můžete v zimě zahřát.

Jednou za čas se i v zimním období potřebujete zašít do nevytápěné garáže. Abyste tam nezmrzli, ohřejete se malým...

Zvěřinu koupíte u myslivců podstatně levněji než v obchodě

Pokud milujete zvěřinu, je levnější ji nakoupit u myslivce, který má pověření,...

Až sedmkrát levněji než v běžném prodeji můžete sehnat kančí nebo třeba srnčí maso přímo u myslivce. Ovšem pouze u...

Čeští kuchaři uspěli na soutěži v Lyonu. Vyzkoušejte jejich recepty

Český národní kulinářský tým nadšený z vítězství. V Lyonu, kde jsou kuchaři za...

Český národní tým uspěl na světovém kuchařském klání v Lyonu, kde se utkalo 12 špičkových kulinářských týmů z celého...

Najdete na iDNES.cz