Bude z Elišky Hromkové nová hvězda české kulinární scény? | foto: Almanac X Hotel Prague

Dirigentka v kuchyni. Pracuju i ve spánku, říká šéfkuchařka Alcronu

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Bude z Elišky Hromkové nová hvězda české kulinární scény? Z odlehlého skandinávského ostrova naskočila jako historicky první šéfkuchařka rovnou do pražské Restaurace Alcron. Ačkoli michelinská hvězda není jejím cílem, pracuje až 16 hodin denně, píše magazín Víkend DNES.

Sedíme spolu ve vznešených prostorách hotelové restaurace, ještě před pár měsíci jste přitom pracovala v malém resortu za polárním kruhem. Kde se cítíte lépe?
To se nedá srovnávat. To místo bylo úplně jiné než všechno, co jsem doposud zažila. Ostrůvek Manshausen v Norsku na Lofotách, kde stojí jen ten resort a přístav. Všechno tam bylo malé. Celý ostrov jste přešli za 10 minut. Úplný opak rušného centra Prahy.

Dneska jsem kupodivu obědvala, což se mi nestává moc často. Měla jsem křenovou omáčku s houskovým knedlíkem. Taková jídla vaříme pro personál.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se