Peka: Tradiční chorvatské jídlo připravené v otevřeném krbu. Pod poklicí se ukrývají různorodé ingredience. | foto: Shutterstock

Jadran na talíři. Kolik stojí jídlo v Chorvatsku a co musíte ochutnat

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Chorvatská gastronomie se řadě českých turistů scvrkla na brancina a oradu na žaru (ryby), dagnje na buzaru (mušle), případně punjene lignje (olihně) podávané v přeplněných restauracích na promenádách přístavních měst. Jenže to je hrozně málo. Místní přímořská kuchyně je totiž pestrá, poctivá a chutná. Co tedy na dovolené určitě ochutnat?

Ostrov Krk, konec května. Už příjezd sám o sobě je zážitkem. Motáme se po místních úzkých komunikacích, tentokrát výjimečně bez navigace. Máme přece pusu, tak se doptáme. Jenže najít vesničku Lakmartin není jen tak. Jedině že bychom ji hledali po „čichu“, protože místo, kde zraje jeden z nejlepších sýrů na světě a kde se vaří výtečné šurlice, přece musí nějak vonět.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se