Suroviny na 4 porce:
- 250 g brambor
- 250 g bílého zelí
- 400 g červené řepy
- 150 g mrkve
- sůl a pepř
- 100 g rajského protlaku
- 400 g předního hovězího masa
- 1 velká cibule
- voda, trochu oleje
- 2 bobkové listy
- 4 stroužky česneku
- 6 kuliček černého pepře
- svazek kopru a petržele
- zakysaná smetana na ozdobu
Postup:
1. Hovězí maso uvaříme ve vodě se solí, kuličkami pepře a bobkovým listem do změknutí. Z vývaru pravidelně odebíráme pěnu.
2. Měkké maso nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Přidáme kostky brambor, nakrouhané zelí a vaříme na mírném ohni dokud brambory nezměknou.
3. Zatím si na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a k ní poté nasypeme kostičky oloupané mrkve a nastrouhanou červenou řepu, přidáme trochu vývaru, rajský protlak a podusíme.
4. Obsah pánve zamícháme do vývaru, dochutíme prolisovaným česnekem, bylinkami, pepřem a solí. Necháme spojit všechny chutě a každou porci podáváme ozdobenou kopečkem zakysané smetany.