Čtenářský recept: Kančí guláš

  16:00aktualizováno  16:00

| foto: pro iDNES.cz

  • 500 g masa na guláš z divočáka
  • 2 velké cibule
  • 80 g slaniny
  • 4 jalovce
  • mletá sladká paprika
  • 1 lžička směsi Zvěřina - Hubert
  • 1 lžička pikantní hořčice
  • 2 lžíce kečupu
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • majoránka
  • polohrubá mouka
  • sádlo

1. V kastrolu rozpustíme sádlo, osmažíme na něm najemno nakrájené cibule a po chvilce přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu. K osmaženému základu přidáme maso z divočáka nakrájené na kostky a opékáme ze všech stran.
2. Kastrol přiklopíme a dusíme pod poklicí dokud se šťáva neodpaří. Potom maso zaprášíme mletou sladkou paprikou, kterou mírně osmažíme. Dále do guláše přidáme jalovec, Zvěřinu – Hubert, sůl, pepř, prolisované česneky, hořčici, promícháme a zalijeme horkou vodou. Dusíme pod pokličkou do změknutí masa.
3. Když je maso měkké zahustíme guláš polohrubou moukou rozmíchanou ve vodě a ještě 10 minut provaříme. Ke konci varu přidáme majoránku a můžeme guláš dochutit kečupem.
4. Podáváme s kynutým knedlíkem, bramborem vařeným ve slupce nebo s chlebem.

Poznámka: Ze zvěřiny u nás nesmí na stole chybět guláš, a tak vymýšlím stále nové recepty.

Autor:

Nejčtenější

Zemřela královna sushi Bára Rektorová, podlehla rakovině

Bára Rektorová

Zakladatelka firmy na sushi a maminka dvou synů Bára Rektorová zemřela 11. srpna v kruhu svých nejbližších, jak na...

Andrea Černá: Jako kůl v plotě nežiju, ale pět dětí už porodit nestihnu

Andrea Černá

Přestože Andrea Černá ztvárnila desítky náročných divadelních rolí, pro národ zůstává hlavně Eliškou ze známého filmu...

Trend bio škodí, říká první dáma českého zemědělství Monika Nebeská

Monika Nebeská

Kdysi jako nezkušená městská holka, která se sama starala o malé dítě, vstoupila mezi ostřílené zemědělce, aby udělala...

Jsou smutní, mrzutí a znudění. Proč muži na dovolené tak trpí?

ilustrační snímek

Těší se domů. Poslední den neříkají: „To je škoda, že to tak uteklo.“ Říkají: „Konečně!“ Je to tak, muži neradi jezdí...

Tři potraviny, kterých se v létě můžete bezstarostně přejídat

Některé potraviny se mohou na vašem letním jídelníčku objevovat často,...

Léto velkému přejídání nepřeje. Obepnuté šaty i tílka okamžitě prozradí každý faldík na břiše, krátké sukně a kraťasy...

Další z rubriky

RECEPT DNE: Cuketové špagety s bylinkovým pestem

Cuketové špagety s bylinkovým pestem

Chcete si dopřát opravdu zdravé a dietní jídlo? Pak pro vás máme recept na cuketové špagety s bylinkovým pestem.

RECEPT DNE: Hummus s červenou řepou a avokádem

Hummus s červenou řepou a avokádem

Hummus je nejen zdravý, ale také si na něm skvěle pochutnáte. V kombinaci s červenou řepou a avokádem budete mít...

RECEPT DNE: Kakaová bábovka s cuketou

Kakaová bábovka s cuketou

Cuketu můžete využít na mnoho způsobů. Pokud ji přidáte do moučníku, je vláčný a navíc zdravější.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz