Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Malování v obleku, Gotta utloukli migranti. Co psali politici na internetu

  19:00
Prezentovat se na sociálních sítích je dnes i pro politiky téměř povinnost. Někdy jejich posty pobouří, jindy pobaví, čas od času dokonce nezamýšleně. Redakce iDNES.cz přináší výběr z letošní politické produkce na Facebooku, Instagramu i Twitteru.

„Malujeme celý dům. Samozřejmě taky uklízím, nejen ve své hlavě,“ napsal na Twitteru předseda ODS Petr Fiala. | foto: Twitter Petra Fialy

„Malujeme celý dům. Samozřejmě taky uklízím, nejen ve své hlavě,“ informoval s nadsázkou na Twitteru předseda ODS Petr Fiala a přidal fotku, na které „maluje a uklízí“ v obleku a s knihou v rukou. Na sociální síti v komentářích za to sklidil spíš posměch.

Situaci pak vysvětlil a poděkoval za reakce všem, které „zaujal jeho foto experiment s malováním.“ „Jen jsem zkoušel, kolik z mých followerů pozná absurdnost té situace, vždyť čtu knihu o Franzi Kafkovi. A nebojte, budu v tom pokračovat,“ ujistil Fiala. 

Bývalá ministryně obrany za hnutí ANO ve vládě Bohuslava Sobotky Karla Šlechtová na Facebook umístila fotografii se svým psem.

Pod ní píše: „Fu*k! Opravdu? Já fakt nechápu? Buď jsem naprosto blbá anebo všichni okolo mě jen lžou. Byla to jen přetvářka. V tomto neumím prostě fungovat. A nebudu. Politika je svinstvo. Hnus. Jsem ráda, a nic bych neudělala jinak. Dě*kou/ovcí nikoho v politice fakt nebudu. Jsem pyšná na vše, co jsem kdy učinila a těším se, až se vše jednou provalí,“ zveřejnila Šlechtová.

Předseda Sněmovny Radek Vondráček  z ANO na sociálních sítích pořádal soutěž o „sněmovního lvíčka“. „O tom, že mám v práci nového parťáka, jsem vám už psal. Je to plyšový dvouocasý lvíček. Má to ale háček. Lvíček nemá jméno,“ napsal. A právě autory pěti nejoriginálnějších nápadů čekala prohlídka Sněmovny a předání plyšového lva. 

Ani zmínka o Marxovi

Některé politiky zaujal předseda Pirátů Ivan Bartoš na průvodu Prague Pride. Jeho fotografie se objevila na Facebooku komunisty Zdeňka Ondráčka, který napsal, že „nehulí ani nešňupe“. A díky tomu se mu líbí pouze ženy, hlavně Slovanky, dodal k fotografii. 

Komunistická strana Prahy 10, která je na facebookovém profilu KSČM Praha 10 pro všechny, sdílí na Facebooku obrázky s popisky. Na jednom z nich je třeba smutná dívka, která si vzdychá nad tím, že „když už jsi ve škole pátý den a ještě ani zmínka o Marxovi.“

„Co jim způsobilo takové potěšení?“ „Komunisté,“ zobrazuje další příspěvek KSČM Praha 10 pro všechny. 

Předseda komunistů Vojtěch Filip pronesl, že za stále se zvyšující se cenou vepřového masa může vláda Bohuslava Sobotky a uzavření velkokapacitního vepřína v Letech

Slova Filipa okomentoval někdejší ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). „Je vidět, že je pan Filip ve svém vyjádření mimo a zemědělství by neměl komentovat. Cena vepřového se vyvíjí od globální ceny. Její růst je dán tím, jak se rozvíjí choroba afrického moru prasat. A to nejenom v Evropě, ale především v Asii,“ komentoval Jurečka na sociální síti. 

Kdo je ministr?

V létě českou politikou rezonoval spor o to, kdo bude vést ministerstvo kultury, kvůli kterému sociální demokracie zvažovala odchod z vlády. Výměny šéfů v Národní galerii Praha a Muzeu umění Olomouc vedly ke kritice, která nakonec vyústilav konec předchozího ministra kultury Antonína Staňka z ČSSD a vyvolala vleklou krizi způsobenou hledáním jeho nástupce. 

Sociální demokracie požadovala výměnu Staňka za Michala Šmardu. Prezident Miloš Zeman dlouho Staňka odmítal odvolat. Nakonec s tím po nátlaku souhlasil, ale Šmardu jmenovat odmítl. Na konci srpna jmenoval ministra bývalého šéfa diplomacie Lubomíra Zaorálka

Během vládní krize, při které hrozil pád vlády, si spolu Šmarda se Staňkem vyfotili selfie, na kterém se společně „smáli spikleneckým teoriím novinářů.“ To, že možná padne vláda, netrápilo ani premiéra Andreje Babiše z ANO, který splnil svůj roční cíl zhubnout 12 kilo, což se mu povedlo, a tak sdílel fotku své váhy na sociálních sítích.

Ministr Antonín Staněk se na festivalu Colours of Ostrava setkal se svým možným náhradníkem Michalem Šmardou. Dokonce si spolu pořídili selfie, ve kterém se společně „smějí spikleneckým teoriím novinářů.“

Kateřina Valachová z ČSSD popřála ostatním, aby se nenechali znechutit politikou. „Navzdory vládní krizi bylo dnes odpoledne na Oslavce krásně,“ napsala k fotografii na Instagramu.

Příchod Cyrila a Metoděje

Předseda SPD Tomio Okamura v příspěvcích na Facebooku pravidelně srovnává historická témata se současnou politickou situací. „Cyril a Metoděj byli Evropané, ale nikdy nešířili nějaké multikulturní bludy, ale naopak i s nasazením svých životů posilovali národní svébytnost a národní kultury a tradice našich slovanských předků proti germanizaci, kterou se nám pokoušeli vnutit z tehdejší západní Evropy,“ napsal. 

Podle historika Michala Stehlíka má hnutí SPD „fatální nedostatek zcela základních znalostí a s neskrývanými obavami v kombinaci s narůstajícím údivem sleduje množství odkazů na historické události, procesy a osobnosti, které Tomio Okamura a hnutí SPD užívá ve veřejném prostoru.“ Proto Stehlík zaslal Okamurovi a politické straně dopis, ve kterém mu nabízel kurz soudobých dějin zdarma.

Všechno nejlepší a vychlastané nohy

„Tak dlouho jako ty v politice vydržel málokdo a ani po třiceti letech nejsi lidem lhostejný. Chci ti popřát, aby si ve svém náročném programu našel čas na svoje milované knížky a dovol, abych ti poslal malý dárek. Zeleninu tak, jak ji máš rád, transformovanou do vepřového. Těším se na naše setkání,“ popřál k narozeninám prezidentu Miloši Zemanovi ministr vnitra a šéf sociální demokracie Jan Hamáček

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek Miloši Zemanovi  k narozeninám nepopřál. Jeho zdravotní obtíž „těžkou sarkopenii s myopatií, zvláště na obou dolních končetinách.” okomentoval na Twitteru s tím, že mu „kamarádi ortopédové vysvětlili, že v žargonu se tomu říká vychlastané nohy.“ „Čeština mě nikdy nepřestane fascinovat svým půvabem a výstižností,“ uvedl Kalousek. 

Karel Gott a Kurt Cobain

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek napsal na Twitteru v době, kdy Česko zasáhla smrt zpěváka Karla Gotta, že „nám stejně vláda tají, že ho na příkaz Evropské unie utloukli migranti.“

Jiří Drahoš ve twitterovém příspěvku reagoval na své kritiky. „Nesdílím s ním jen den narození, ale také postoj k mým obdivovatelům z řad trollů. Raději budu nenáviděn za to, co jsem, než milován pro to, co nejsem. 

Do sociálních sítí zabrousila i ministryně financí Alena Schillerová. „Pokud stále nevíte, co koupit pod stromeček, zkuste se podívat na aukční portál nabidkamajetku.cz, který spravuje Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Najdete tam celou řadu věcí a pozemků, které propadly státu, a ten se jich nyní snaží co nejefektivněji zbavit. Výběr je opravdu pestrý od herní konzole playstation přes spotřebiče do bytu až po vojenský bunkr,“ nabídla na Instagramu společně s vánoční fotografií. „Dárky pod stromeček“, které ministryně nabízí, jsou však věci, které propadly státu z trestné činnosti nebo exekucí. 

Pokud stále nevíte, co koupit pod stromeček zkuste se podívat na aukční portál nabidkamajetku.cz ‍️, který spravuje Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - ÚZSVM. Najdete tam celou řadu věcí a pozemků, které propadly státu, a ten se jich nyní snaží co nejefektivněji zbavit. Výběr je opravdu pestrý od herní konzole playstation přes spotřebiče do bytu až po vojenský bunkr
#vanoce2019
#uzsvm
#nabidkamajetku
#alenaschillerova

26. listopadu 2019 v 15:49, příspěvek archivován: 19. prosince 2019 v 10:07

Psí exkrementy

Proti nezodpovědným majitelům psů, kteří neuklízí z ulic exkrementy, se rozhodl bojovat Jiří Ptáček, starosta Prahy 3 za TOP 09 koláží. Je na ní obrovský výkal, vzpouzející se pes Otík a strážník s obuškem. Starosta dolů pod fotografii přidal vzkaz na vysvětlenou. „Foto je pouze ilustrativní. Otík je čistotný pes a tohoto strážníka bych stejnak přepral,“ vysvětlil Ptáček. 

Pro některé zajímavá může být písnička Petra Hanniga, předsedy strany ROZUMNÍ a kandidáta na prezidenta republiky, který bilancuje svou předchozí politickou kariéru i svůj život. 

„Snažíte se sebevíc, nejde to. Kdysi v plné parádě, chtěl jsem dobýt Hrad, bylo to však nasnadě, zase těžký pád. Padáme a vstáváme, celý život náš, nic zadarmo nemáme, tak se přece snaž. Znáte to, drhne to,“ zpívá Hannig. 

Autor:

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Kvestor ČZU: Nejlepší disciplínu měli při nácviku na útok zahraniční studenti

  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Kdo nejlíp vříská? Soutěž v imitaci racků vyhrál malý chlapec

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...