Jeho cesta přitom začala trochu krkolomně. Z Kroměříže, která mu začala být, jak říká, malá, odjel do Londýna, v hledáčku měl práci baristy. Místo toho však skončil jako číšník v restauraci Story, hrdé držitelce michelinské hvězdy. Dotáhl to v ní na manažerskou pozici, aby v ní zažil přidělení druhé.
„Vše dělám na sto procent. V týmu mám silnou, vůdčí povahu. Jsem puntičkář,“ líčí Ngoc. Kombinace ambicióznosti, nasazení a pedantství spolu s náročnou prací, která nebrala ohledy na volný čas, ho po čtyřech letech vedla k rozhodnutí: je načase zpomalit.
Cesta za změnou nakonec skončila tím, že kývl na zaměstnavatelovu nabídku, začal šéfovat VIP cateringu na závodech formule 1. Jeho zkušební zastávkou byl závod v Abú Dhabí, dnes už objíždí svět druhým rokem. „Vždy dvě jídla jsou ukázkou menu naší restaurace Story, ostatní se řídí lokalitou, místní kuchyní,“ líčí. Třídenní vstupenka do jeho části paddocku přijde od osmi set tisíc korun do milionu a čtvrt.
Dodává přitom, že formule 1 vyhrála i nad nabídkou, kterou dostal z restaurace slavného Gordona Ramsaye v Chelsea. „Jeho hlavní kuchař byl u nás na večeři, hned poté mi psal po Instagramu, jestli nechci přijít na zkoušku. Nebylo to však nic pro mě,“ směje se. Samotného Ramsaye vídá na formuli 1 docela často. „Chodí k nám s dcerou a kamarádem. Vždycky si dá ovocný Flat White a ovocnou mísu,“ popisuje. A doplňuje: „V televizi vystupuje jako tvrďák, tvrdý asi bude i ve svých restauracích, ale jako člověk, jako host je úplně jiný.“