Oběd: Kuřecí prso se sýrem, chřest a brambory
6 140 kJ (1 535 kJ na 1 porci)
Na 4 porce potřebujeme: 600 g kuřecích prsou (cca 4 prsa), 500 g chřestu (čerstvého nebo z konzervy), 20 g másla (1 polévková lžíce), 80 g 30% plátkového sýru, 400 g brambor, sůl, pepř, bylinky (např. tymián, bazalka, rozmarýn).
Týdeník 5plus2Každý pátek zdarma |
Postup: Troubu předehřejeme na 200 °C. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Osolíme, opepříme a dáme péct do trouby asi na 15 minut. Důležité je vybírat maso kvalitní, čerstvé – to poznáme například podle světle růžové barvy a podle vůně – neměl by být cítit žádný zápach. Brambory pořádně umyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě. Čerstvý chřest očistíme a necháme asi 5 minut podusit v páře (konzervovaný již čistit nemusíme). Jakmile je maso propečené (zkusíme to tím, že jej rozkrojíme), položíme na každý steak plátek sýru a ještě krátce zapečeme, dokud se sýr nerozteče. Kuřecí plátek podáváme s chřestem a bramborami. Můžeme dochutit a ozdobit bylinkami.