Vaříme z okurky
Školní svačiny jednoduše a originálně
Je ráno a vy s rutinou hotelového kuchaře chystáte rodinnou snídani. A právě když vyčerpáte obsah...
Ani málo, ani moc. Naučte se, že musíte pít tak akorát
Dodržovat správně pitný režim neznamená jen dostat do sebe co nejvíce tekutin. Pokud jich vypijete...
Nakládaný hermelín, smažák, tatarák. Uvařte si české lidovky
Tyhle jídla objevíte v jídelních lístcích snad každé české hospody. Smažený sýr navíc bývá jednou z...
Učila jsem se vařit na lodi. Od šéfkuchaře s michelinskou hvězdou
Rozhodnutí zúčastnit se kurzu vaření na Vltavě v pravé poledne jednoho z nejparnějších dní...
Manuál správného stravování při kojení. Pozor na éčka i zeleninu
Přemýšlíte, co jíst při kojení, abyste měla dostatek energie a zdraví prospěšných látek? Bojíte se,...
Nechte kuchyní provonět maso, šest receptů od karbanátků po králíka
Češi jsou bez debaty masový národ. Těstoviny fajn, palačinky dobrý, ale když přijde hlad, dejte nám...
Druhý díl receptů na nejoblíbenější omáčky
Česká kuchyně a omáčky k sobě neodmyslitelně patří. Nebojte se často složitých popisů postupu a...
Kolik času a peněz nás stojí být krásné? Hodně
V módních časopisech nám pořád radí, co všechno bychom měly dělat pro krásné vlasy, pleť, nehty,...
Naučit se sushi za tři hodiny? Ano, i když bylo šišaté
Japonskou specialitu sushi považuji za složité jídlo. Jak nacpat tolik dobrot do malé ruličky? A...
U dálnice D1 se dá žít, lidé z Meziříčí vedle ní mají i své zahrádky
U dálnice D1 na Vysočině vznikly průmyslové zóny a množství čerpacích stanic a motorestů. Jenže u...
Pokud zahrádkáři nevypěstují „vagon“ rybízu, mohou přebytky rozdávat
Ještě před několika lety si zahrádkáři v létě přilepšovali prodejem rybízu, angreštu, okurek i...
Recepty na světová jídla, která chutnají nejlépe na trávě
Každé jídlo chutná na trávě mnohem lépe než v luxusní restauraci. Až vyrazíte na letní piknik a...
Hlavní ingrediencí domácího koktejlu musí být vášeň
K létu patří setkání s přáteli, zahradní party a lehké alkoholické koktejly. Nabízíme vám čtyři...
Velmi „žhavé“ recepty pro milovníky feferonek
Pikantní jídla patří do nejvyšších pater gastronomie. Dojdou tam totiž jen odvážní konzumenti....
Obava z nákazy střevní bakterií je šancí pro české pěstitele
Stále víc Čechů by si rádo koupilo zeleninu a ovoce od tuzemských pěstitelů. Poptávku nyní ještě...
Tapas: vykouzlete tak trochu jiné jednohubky
Zapomeňte pro jednou na chlebíčky a jednohubky a nechte se inspirovat španělskou kuchyní. Uvidíte,...
Španělé vysypali kvůli okurkám před německý konzulát 300 kilo zeleniny
Španělští zemědělci vysypali před německý konzulát ve Valencii asi 300 kilogramů ovoce a zeleniny...
Španělské biookurky dovezené do Česka jsou nezávadné
Španělské biookurky, které firma Country Life dovezla z Německa, jsou v pořádku. Zjistily to testy...
Jana má skoro 90 kilo. Za tři měsíce se pokusí zhubnout do plavek
Čtyřiačtyřicetiletá Jana je první ze dvou žen, které se v rámci našeho nového projektu Fit do...
Češi přestali kvůli okurkám kupovat zeleninu
Do českých obchodů se sice dostalo "jen" 106 potenciálně nebezpečných okurek ze Španělska, zájem o...
Hamburger, shake a taštička ke Dni dětí. Menu jako z mekáče
Milují vaše děti jídlo od McDonalda, ale vám je líto vyhazovat stokorunu za kus housky a plátek...
Stažení biookurek z Česka bylo preventivní, říká šéf Country Life
Rizikové biookurky, jejichž konzumace může způsobit nebezpečný krvácivý průjem, se ze Španělska...
Inspektoři rozšiřují mimořádnou kontrolu zeleniny, odeberou 260 vzorků
Ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce se rozhodl rozšířit mimořádné kontroly zeleniny....
Do českých obchodů šlo 106 rizikových biookurek, potvrdila inspekce
Do prodejen firmy Country Life i do dalších obchodů šlo v minulých dnech 106 kusů potenciálně...
Do Česka se dostaly okurky ze Španělska spojené s epidemií průjmů
Do Česka se dostala šarže kontaminovaných okurek ze Španělska, jež zřejmě způsobují nebezpečnou...
Choroš šupinatý (Polyporus squamosus)
Jako jedna z mála dřevokazných hub si na choroši šupinatém můžete pochutnat. Jedlé jsou ale jen...
Herečka Konvalinková zhubla 8 kilo tuku, ale v dietě pokračuje
Naďa Konvalinková nikdy nebyla jako proutek, sklony k tloustnutí podědila, ale když se i přes...
Recepty na jídla, po kterých budete spát jako nemluvně
Jsou potraviny i celá jídla, která vám pomohou spát tak sladce, že se ráno probudíte skutečně...
Plánujete miminko? Nezapomeňte na kyselinu listovou
Kyselinu listovou byste neměli vynechat, pokud chystáte v dohledné době otěhotnět. Jste těhotná a...
VIDEO: Okno na pohřební škodovku sháněli léta. Jedno krylo okurky
Sezona autosrazů a veteránských setkání už je v plném běhu. O uplynulém víkendu se majitelé...
Hovězí tatarák zná každý. Vyzkoušejte i jiné maso nebo jen zeleninu
Pořádná vrstva správně ochuceného syrového masa namazaná na očesnekovanou topinku... Taky už se vám...
Chemie v kuchyni? To je molekulární gastronomie
Napadlo by vás, že je možné používat při vaření tekutý dusík? Nebo vařit ve vakuu? Výsledkem je...
Chladnička podle pravidel. Kam patří máslo a kam salát?
Přinést domů nákup a pak ho bez ladu a skladu nacpat do lednice, to je běžná, nicméně ne zrovna...
Dietní trik, jak se zbavit poloviny kalorií snadnou úpravou jídelníčku
Shazování nadbytečných kilogramů bývá spojeno s útrapami, odříkáním a přemáháním. Někdy ovšem stačí...
Jak vařily naše babičky aneb česká kuchyně letí
Magdalena Dobromila Rettigová by měla radost, kdyby viděla, jak se po boomu všech těch tex-mex,...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny