Vaříme z okurky

Školní svačiny jednoduše a originálně

16. září 2011

Je ráno a vy s rutinou hotelového kuchaře chystáte rodinnou snídani. A právě když vyčerpáte obsah...

Ani málo, ani moc. Naučte se, že musíte pít tak akorát

10. září 2011  3:37

Dodržovat správně pitný režim neznamená jen dostat do sebe co nejvíce tekutin. Pokud jich vypijete...

Nakládaný hermelín, smažák, tatarák. Uvařte si české lidovky

3. září 2011  14:53

Tyhle jídla objevíte v jídelních lístcích snad každé české hospody. Smažený sýr navíc bývá jednou z...

Učila jsem se vařit na lodi. Od šéfkuchaře s michelinskou hvězdou

28. srpna 2011  12:38

Rozhodnutí zúčastnit se kurzu vaření na Vltavě v pravé poledne jednoho z nejparnějších dní...

Manuál správného stravování při kojení. Pozor na éčka i zeleninu

24. srpna 2011  2:58

Přemýšlíte, co jíst při kojení, abyste měla dostatek energie a zdraví prospěšných látek? Bojíte se,...

Nechte kuchyní provonět maso, šest receptů od karbanátků po králíka

5. srpna 2011

Češi jsou bez debaty masový národ. Těstoviny fajn, palačinky dobrý, ale když přijde hlad, dejte nám...

Druhý díl receptů na nejoblíbenější omáčky

23. července 2011  1:14

Česká kuchyně a omáčky k sobě neodmyslitelně patří. Nebojte se často složitých popisů postupu a...

Kolik času a peněz nás stojí být krásné? Hodně

22. července 2011  4:58

V módních časopisech nám pořád radí, co všechno bychom měly dělat pro krásné vlasy, pleť, nehty,...

Naučit se sushi za tři hodiny? Ano, i když bylo šišaté

19. července 2011  1:04

Japonskou specialitu sushi považuji za složité jídlo. Jak nacpat tolik dobrot do malé ruličky? A...

U dálnice D1 se dá žít, lidé z Meziříčí vedle ní mají i své zahrádky

17. července 2011  14:52

U dálnice D1 na Vysočině vznikly průmyslové zóny a množství čerpacích stanic a motorestů. Jenže u...

Pokud zahrádkáři nevypěstují „vagon“ rybízu, mohou přebytky rozdávat

17. července 2011  8:20

Ještě před několika lety si zahrádkáři v létě přilepšovali prodejem rybízu, angreštu, okurek i...

Recepty na světová jídla, která chutnají nejlépe na trávě

1. července 2011

Každé jídlo chutná na trávě mnohem lépe než v luxusní restauraci. Až vyrazíte na letní piknik a...

Hlavní ingrediencí domácího koktejlu musí být vášeň

26. června 2011  13:53

K létu patří setkání s přáteli, zahradní party a lehké alkoholické koktejly. Nabízíme vám čtyři...

Velmi „žhavé“ recepty pro milovníky feferonek

17. června 2011  3:01

Pikantní jídla patří do nejvyšších pater gastronomie. Dojdou tam totiž jen odvážní konzumenti....

Obava z nákazy střevní bakterií je šancí pro české pěstitele

5. června 2011  14:23

Stále víc Čechů by si rádo koupilo zeleninu a ovoce od tuzemských pěstitelů. Poptávku nyní ještě...

Tapas: vykouzlete tak trochu jiné jednohubky

3. června 2011

Zapomeňte pro jednou na chlebíčky a jednohubky a nechte se inspirovat španělskou kuchyní. Uvidíte,...

Španělé vysypali kvůli okurkám před německý konzulát 300 kilo zeleniny

2. června 2011  21:18

Španělští zemědělci vysypali před německý konzulát ve Valencii asi 300 kilogramů ovoce a zeleniny...

Španělské biookurky dovezené do Česka jsou nezávadné

2. června 2011  9:05,  aktualizováno  10:04

Španělské biookurky, které firma Country Life dovezla z Německa, jsou v pořádku. Zjistily to testy...

Jana má skoro 90 kilo. Za tři měsíce se pokusí zhubnout do plavek

1. června 2011  4:59

Čtyřiačtyřicetiletá Jana je první ze dvou žen, které se v rámci našeho nového projektu Fit do...

Češi přestali kvůli okurkám kupovat zeleninu

31. května 2011  7:05

Do českých obchodů se sice dostalo "jen" 106 potenciálně nebezpečných okurek ze Španělska, zájem o...

Hamburger, shake a taštička ke Dni dětí. Menu jako z mekáče

30. května 2011  14:51

Milují vaše děti jídlo od McDonalda, ale vám je líto vyhazovat stokorunu za kus housky a plátek...

Stažení biookurek z Česka bylo preventivní, říká šéf Country Life

30. května 2011  14:08,  aktualizováno  15:50

Rizikové biookurky, jejichž konzumace může způsobit nebezpečný krvácivý průjem, se ze Španělska...

Inspektoři rozšiřují mimořádnou kontrolu zeleniny, odeberou 260 vzorků

30. května 2011  13:13

Ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce se rozhodl rozšířit mimořádné kontroly zeleniny....

Do českých obchodů šlo 106 rizikových biookurek, potvrdila inspekce

29. května 2011  9:34,  aktualizováno  22:05

Do prodejen firmy Country Life i do dalších obchodů šlo v minulých dnech 106 kusů potenciálně...

Do Česka se dostaly okurky ze Španělska spojené s epidemií průjmů

28. května 2011  22:44,  aktualizováno  23:24

Do Česka se dostala šarže kontaminovaných okurek ze Španělska, jež zřejmě způsobují nebezpečnou...

Choroš šupinatý (Polyporus squamosus)

23. května 2011

Jako jedna z mála dřevokazných hub si na choroši šupinatém můžete pochutnat. Jedlé jsou ale jen...

Herečka Konvalinková zhubla 8 kilo tuku, ale v dietě pokračuje

20. května 2011  4:59

Naďa Konvalinková nikdy nebyla jako proutek, sklony k tloustnutí podědila, ale když se i přes...

Recepty na jídla, po kterých budete spát jako nemluvně

13. května 2011

Jsou potraviny i celá jídla, která vám pomohou spát tak sladce, že se ráno probudíte skutečně...

Plánujete miminko? Nezapomeňte na kyselinu listovou

12. května 2011

Kyselinu listovou byste neměli vynechat, pokud chystáte v dohledné době otěhotnět. Jste těhotná a...

VIDEO: Okno na pohřební škodovku sháněli léta. Jedno krylo okurky

Sraz octavií
9. května 2011  11:22

Sezona autosrazů a veteránských setkání už je v plném běhu. O uplynulém víkendu se majitelé...

Hovězí tatarák zná každý. Vyzkoušejte i jiné maso nebo jen zeleninu

6. května 2011  3:47

Pořádná vrstva správně ochuceného syrového masa namazaná na očesnekovanou topinku... Taky už se vám...

Chemie v kuchyni? To je molekulární gastronomie

15. dubna 2011

Napadlo by vás, že je možné používat při vaření tekutý dusík? Nebo vařit ve vakuu? Výsledkem je...

Chladnička podle pravidel. Kam patří máslo a kam salát?

5. dubna 2011  6:53

Přinést domů nákup a pak ho bez ladu a skladu nacpat do lednice, to je běžná, nicméně ne zrovna...

Dietní trik, jak se zbavit poloviny kalorií snadnou úpravou jídelníčku

1. dubna 2011

Shazování nadbytečných kilogramů bývá spojeno s útrapami, odříkáním a přemáháním. Někdy ovšem stačí...

Jak vařily naše babičky aneb česká kuchyně letí

31. března 2011  10:46

Magdalena Dobromila Rettigová by měla radost, kdyby viděla, jak se po boomu všech těch tex-mex,...

Poradny