Vsaďte na tradiční potraviny
Nemusíte teď daleko před sezonou vařit lečo nebo plněné papriky, když jsou zrovna některé suroviny na svých cenových maximech. Jak už bylo řečeno, dejte přednost tomu, co teď nestojí majlant.
Vsaďte třeba na opomíjenou kořenovou zeleninu, která je základem tradiční české kuchyně a dá se z ní vyčarovat mnohem víc, než si myslíte. Stejně jako z brambor. Úžasné a nutričně bohaté jsou také luštěniny nebo některé obiloviny, které s radostí využívali v kuchyni už naši předkové.
Masu se ovšem nutně nevyhýbejte, pokud tedy nepatříte mezi vegany či vegetariány. Lepší než kupovat zbytečně drahé polotovary nebo porcované maso, je přinést domů třeba celé kuře, které vyjde levněji, a zpracovat ho beze zbytku.
Vytěžte ptáka na maximum. Z jednoho kuřete máte tři jídla a polévku |
V sezoně se nebojte připravovat domácí sirupy, kompoty a marmelády. Ne, není to trapné ani staromódní. Dokonce ani moc složité. Sezonní ovoce a zeleninu můžete také do zásoby zamrazit nebo nasušit. Příští zimu jako když to najdete.