Co domácí úroda?
Možná vás to překvapí, ale bílý a zelený chřest jsou jako dvojčata! Jediný rozdíl mezi nimi je, že bílý roste v tajnosti pod zemí, tudíž si nevytváří zelený chlorofyl. Sklízí se přímo ze svého tajného podzemního života.
Rozhodnete-li se věnovat pěstování chřestu, mějte na paměti, že k jeho úspěšnému růstu budete potřebovat záhon vyložený kvalitou a trpělivostí, neboť první plody své práce budete moci sklízet až za tři roky!
Pro pěstování chřestu je ideální místo pod přímými paprsky slunce, skryté před větrem a chladem. Půda by měla být lehká, dýchatelná, hlinitopísčitá a promíchaná s kompostem.
Tip: když se chřest sází na jaře, před samotným zasazením je nutné v podzimních měsících záhon pečlivě přerýt do hloubky alespoň padesát centimetrů.
Mnoho inspirativních receptů najdete na www.idnes.cz/recepty/chrest |