Ingredience
Postup
- Chřest zbavíme zaschlých konců prýtů, překrojíme je na poloviny a krátce spaříme v osolené vodě. Pak je přendáme do cedníku a pod tekoucí vodu zprudka zchladíme. Vodu, ve které jsme blanšírovali chřest, přivedeme znovu k varu. Vložíme do ní oloupané brambory nakrájené podélně na osminky a povaříme je do poloměkka.
- V míse smícháme vejce se smetanou, osolíme a na pánvi s trochou oleje je necháme za stálého míchání nahřát a trochu srazit. Vyklopíme je do mísy, smícháme s parmezánem, pepřem, hrudkami sýra a střídavě s brambory a chřestem je naplníme do olejem vytřené zapékací misky.
- Pečeme v předehřáté troubě při 185 °C asi 20 minut (podle tvaru a výšky zapékací formy).