Frittata s chřestem, brambory a kozím sýrem

Připravte si k obědu tento výborný italský pokrm z vajec.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    611 KCal

    28 %

    25 %

  • Energie

    2555 KJ

    28 %

    25 %

  • Sacharidy

    29,8 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    23,8 g

    38 %

    35 %

  • Tuky

    43,2 g

    66 %

    62 %

  • nasycené

    19,5 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Chřest zbavíme zaschlých konců prýtů, překrojíme je na poloviny a krátce spaříme v osolené vodě. Pak je přendáme do cedníku a pod tekoucí vodu zprudka zchladíme. Vodu, ve které jsme blanšírovali chřest, přivedeme znovu k varu. Vložíme do ní oloupané brambory nakrájené podélně na osminky a povaříme je do poloměkka.
  2. V míse smícháme vejce se smetanou, osolíme a na pánvi s trochou oleje je necháme za stálého míchání nahřát a trochu srazit. Vyklopíme je do mísy, smícháme s parmezánem, pepřem, hrudkami sýra a střídavě s brambory a chřestem je naplníme do olejem vytřené zapékací misky.
  3. Pečeme v předehřáté troubě při 185 °C asi 20 minut (podle tvaru a výšky zapékací formy).
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.