Ingredience
Postup
- Brambory důkladně očistíme kartáčkem a omyjeme. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut do měkka. Scedíme je, necháme zchladnout a pak je oloupeme.
- Hrášek povaříme asi 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Zchladíme jej studenou vodou, scedíme a necháme okapat. Očištěné ředkvičky a jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka, brambory na kostičky. Hrášek přepůlíme.
- V misce smícháme hrubozrnnou a plnotučnou hořčici s vinným octem a postupně přiléváme olivový olej, dokud zálivka nezhoustne. Prošleháme ji a podle chuti osolíme, opepříme a osladíme.
- Ve velké míse promícháme zeleninu s bramborami, přidáme kapary a omytý špenát. Pak zlehka vmícháme zálivku. Salát podle chuti opepříme, osolíme a necháme v chladu odležet.
- Z chřestu odřízneme zdřevnatělé konce a stonky oloupeme. Pak je krátce povaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Lososa očistíme a nakrájíme na porce. Maso osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
- Lososa opečeme v pánvi na oleji dozlatova - z každé strany asi 3 minuty. Opečeného lososa přelijeme rozpuštěným máslem a podáváme s chřestem a bramborovým salátem.