Losos s chřestem a jarním bramborovým salátem

Tento vyvážený pokrm se skvěle hodí do vašeho jídelníčku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Na salát:

Na zálivku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    839 KCal

    38 %

    35 %

  • Energie

    3510 KJ

    38 %

    35 %

  • Sacharidy

    44,8 g

    51 %

    45 %

  • Vláknina

    8,8 g

    29 %

    29 %

  • Bílkoviny

    38,3 g

    61 %

    56 %

  • Tuky

    54,4 g

    84 %

    78 %

  • nasycené

    10,5 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory důkladně očistíme kartáčkem a omyjeme. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut do měkka. Scedíme je, necháme zchladnout a pak je oloupeme.
  2. Hrášek povaříme asi 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Zchladíme jej studenou vodou, scedíme a necháme okapat. Očištěné ředkvičky a jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka, brambory na kostičky. Hrášek přepůlíme.
  3. V misce smícháme hrubozrnnou a plnotučnou hořčici s vinným octem a postupně přiléváme olivový olej, dokud zálivka nezhoustne. Prošleháme ji a podle chuti osolíme, opepříme a osladíme.
  4. Ve velké míse promícháme zeleninu s bramborami, přidáme kapary a omytý špenát. Pak zlehka vmícháme zálivku. Salát podle chuti opepříme, osolíme a necháme v chladu odležet.
  5. Z chřestu odřízneme zdřevnatělé konce a stonky oloupeme. Pak je krátce povaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Lososa očistíme a nakrájíme na porce. Maso osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
  6. Lososa opečeme v pánvi na oleji dozlatova - z každé strany asi 3 minuty. Opečeného lososa přelijeme rozpuštěným máslem a podáváme s chřestem a bramborovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.