1. místo senioři: Hlavní jídlo

  12:18
-

Jehněčí hřbet 1000g
Králičí hřbet 500g
Kuřecí prsa 625g
Červená čočka 125g
Žampiony 125g
Stroček sušený 125 g
Brambory 250 g
Řapík 250 g
Celer 250 g
Česnek 25 g
Zakysaná smetana 375 g

Opečený králičí hřbet zabalíme do tyrolské slaniny a z fáše (kuřecí prsa, bílky, smetana, sůl, pepř) čočky, hub a bylin připravíme plášť, zabalíme do fólie a pečeme na nízkou teplotu 62°C asi 2 hodiny.
Jehněčí hřbet očistíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme zasypeme krustou ze strouhanky sezamu, česneku a másla. Zapečeme při 180°C asi 5 minut.
Brambory, řapík a celer nakrájíme na kostičky arestujeme s cibulkou a zalijeme fondem, zakysanou smetanou a základní bílou omáčkou "Knorr". Vaříme do měkka a redukujeme do požadované hustoty. Nakonec přidáme zbylou část čočky, kterou jsme dávali do fáše. Dochutíme solí a mletým pepřem - takto připravíme ragú.
Na cibulce orestujeme jablka, zastříkneme „Calvadosem“ a jablečným džusem a octem + cukr, sůl, pepř. Rozvaříme a rozmixujeme nakonec přidáme pokrájené lístečky máty.
Svaříme jablečný džus, přidáme do něho kousky dýně a jablk, vsypeme kuskus a vaříme do měkka až se všechna tekutina vyvaří dochutíme solí, pepřem, aromatem( Koření Knorr).
Filo- slabé listové těsto nakrájíme na proužky, zamotáme na alobalovou trubičku, pomašlujeme a posypeme sezamem. Pečeme při 180°C pět minut.

1. místo senioři: Hlavní jídlo - Králičí hřbet pečený v plášti z červené čočky, hub a tyrolské šunky na ragů z brambor, celeru, řapíku a zakysané smetany. Jehněčí filet pod krustou z přírodního sezamu a česneku na jablečném pyré s lístky máty. Sezamová trubička plněná dýňovým kuskusem s jablky. Hlíva ústřičná smažená v čínských nudlích.

Autor:
  • Nejčtenější

Od kapra po tuňáka. Ryby jsou na srdce i nervy, ale hlavně vám budou chutnat

27. dubna 2024  15:07

Naše babičky říkávaly: Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase. A něco na tom...

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Střední

40 min

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Špagety se špenátem a omáčkou

Střední

30 min

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Jarní poke bowl s lososem

Lehké

40 min

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Lehké

30 min

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

Natáčení Přátel bylo otřesné, vzpomíná herečka Olivia Williamsová

Britská herečka Olivia Williamsová (53) si ve čtvrté sérii sitcomu Přátelé zahrála epizodní roli jedné z družiček na...

Byli vedle ní samí ztroskotanci, vzpomíná Basiková na muže Bartošové

Byly každá z jiného těsta, ale hlavně se pohybovaly na opačných pólech hudebního spektra. Iveta Bartošová byla...

Autofotka: Sen z plakátů v kotrmelcích. Mladíček v tunelu rozbil Ferrari F40

Symbol italské nenažranosti se již skoro čtyři dekády pokouší zabít své řidiče. Jízda s Ferrari F40 bez posilovače...

Ukaž kozy, řvali na ni. Potřebovala jsem se obouchat, vzpomíná komička Macháčková

Rozstřel Pravidelně vystupuje v pořadu Comedy Club se svými stand-upy, za knihu Svatební historky aneb jak jsem se nevdala se...

Do Bolívie jsem odešla kvůli smrti rodičů, přiznala sestra Romana Vojtka

Mladší sestra herce Romana Vojtka (52) Edita Vojtková (49) je módní návrhářkou a žije v Bolívii. Do zahraničí odešla...