Diskuze

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst moc cukru

Nejspíš už jste slyšeli, že nadbytečný příjem cukru zvyšuje riziko vzniku zubního kazu a přispívá k nadváze a obezitě. Přebytek cukru ve stravě však může vést i k mnoha dalším problémům.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"...Cukry patří mezi nejjednodušší sacharidy..."

Slovo "sacharid" pochází z řeckého "sákkharon" (angl. saccharide, rus. sakhar) a česky to znamená CUKR.

Nevím jaký debil přišel na to, že jednoduchým cukrům se má říkat cukry a složitým se má říkat sacharidy.

Jinak nadměrný příjem cukru NENÍ zdrojem cukrovky.

1 0
možnosti

J26a45n 90D41l46o48u81h29ý

5. 5. 2017 16:52

To je nejvetsi omyl 20. Stoleti. Je dnes v 21. Stoleti prokazano, ze nadmerna konzumace cukru akceleruje sklony k tomu, ze dotycny bude mit cukrovku. Ostatne i v tomto clanku je to zjednodusene vysvetleno.

1 1
možnosti

J27a85n 93D36l50o28u37h18ý

5. 5. 2017 12:07

Nejak jsem tam nevidel, co ze je spatne na tech umelych sladidlech? Takovej jenom vystrel do tmy ten nadpis na konci clanku...

0 0
možnosti

U řady z nich je podezření na kacinogeny. Například dnes populární Stevia má pravděpodobně (zatím nejednoznačně prokázané) další vedlejší účinky. Zatím se hovoří o vlivu na tvorbu insulinu a vlivu na krevní tlak.

0 0
možnosti

Já nedávno zkolabovala u zubaře. Nejdřív jsem slyšela hlasy z dálky, poté tma, ticho... Po probuzení první, na co se mne zubař ptal, jestli jsem jedla před jeho návštěvou. Samozřejmě, že ne. Poučil mne, že pokud mám sklony k omdlévání, mám si před nějakou stresovou situací, o které vím, že budu prožívat (zubař, gynekolog;-)) vzít kousek čokolády nebo nějaké oplatky. Že rychlý cukr je na omdlévání nejlepší lék. R^

0 0
možnosti

Zrovna pri navsteve zubare bych takovy kolaps na kresle uvital, abych proceduru stourani se v puse prospal :)

2 0
možnosti

Teď jste mě tak rozhodili, že jsi jdu dát na uklidnění nervů dortík a čokošku :-P;-D

4 1
možnosti

J34a54k25u90b 83R22o95u24s

26. 6. 2017 13:45

Čokošku :-( :-( :-( :-( :-(

0 0
možnosti

Kávu s mlékem a cukrem mám vyhodit? Ani náhodou. Mlíko si nechám.

0 1
možnosti

Jsem rád, že o pivu žádná negativní zmínka ;-D

Jinak, stačí pravidelně nějaká sportovní aktivita a množství cukru jakéhokoliv druhu vám je tak nějak šuma fuk.

3 0
možnosti

J46a27n 42D97l19o12u92h34ý

5. 5. 2017 12:10

Nemate pravdu, realne sledovali sportovce, co si davaj po nebo pred vykonem sladke pochuceniny a v dlouhodobem horizontu se GI zvysuje. Sportem zabranite akorat ukladani tuku - ten se spotrebuje, ale krav je na tom stale spatne.

0 0
možnosti

Fakt? Jak dlouho jste to vydržel? ;-D

0 1
možnosti
Foto

Autorka zřejmě neběhá, tak přidám zkušenost. Když jsem zavodila na dráze na tratích do 1500m, tak jsme před výkonem jedly čokoládu. Co běhám vytrvalost, tak rozlisuju maratón - ten běhám na rychlé cukry, ultra nebo pomalejší tréninkové běhy na pomalé cukry a tuky. Jinak v knize o tréninku mozku se píše, že cukr podporuje činnost mozku. Docela tomu věřím - když jsem psala třeba týden nějakou práci a skoro nic jsem nejedla, tak mě udržovaly v kondici cukrovinky, čokoláda apod.

3 0
možnosti

Autorka zřejmě ani nejí cukry. Odtud pramení i některé chyby v textu ;-D

2 0
možnosti

Glykemický index je ve skutečnosti dost individuální věc, závislá na metabolismu daného jedince.

Posledních pár let se dělají pokusy s tím, když se N osobám dá kontinuální glukometr a ta samá jídla. Výsledné křivky jsou dost jiné. Někoho rozhodí i rajčata, jiný stráví bez problémů i čokoládovou zmrzlinu.

Z velké části je to určeno genetikou, proto mívají jednovaječná dvojčata téměř identické postavy, i když žijí na jiných kontinentech a jedí jinou stravu.

(Jednovaječná dvojčata, kde jedno je obézní a druhé štíhlé, jsou velmi vzácný jev. V Británii je chtěli studovat a sehnali 4 páry v celé UK.)

1 0
možnosti

R80o20m76a51n 33V27o81l66f

2. 5. 2017 18:21

Take se nedoporucuje k cukrum kourit, je to navykova kombinace :-)

0 0
možnosti