- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
ilustrační snímek | foto: Shutterstock
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Je sobota, devět hodin dopoledne a pětadvacetiletá Klára si v kuchyni otce chystá snídani. Přijela za ním na víkend a ze svého bytu si přivezla i jídlo. Zeleninu, vločky, sezamové semínko, bílý jogurt, tofu, červenou čočku, zelený čaj… Kromě ovoce ze zahrady by u táty nic z toho nenašla. On už je tou dobou téměř po snídani. Sedí na sedačce proti televizi a dojídá bílý rohlík namazaný máslem a játrovou paštikou ze supermarketu. V hrnku má kakao, na konferenčním stolku mu od večera pořád stojí prázdný půllitr od piva a balíček nedojedených chipsů.
Lidé jsou dnes ohledně stravy daleko více poučení než dříve, mají nastudovanou teorii, ale často ji neumějí převést do praxe.
Připojte se ještě dnes a získejte: