Na renesančním zámku Bučovice a přilehlé louce se poslední víkend v květnu bude...

Na renesančním zámku Bučovice a přilehlé louce se poslední víkend v květnu bude konat festival Litava Park. Na dvoudenní akci vystoupí Mig 21, Wohnout, Vlasta Redl, Janek Ledecký, Robert Křesťan a Druhá tráva. | foto: Tino Kratochvil Photography

Nový festival na renesančním zámku. Litava park zve na Mig 21 i Ledeckého

  • 0
Na renesančním zámku Bučovice a přilehlé louce se poslední víkend v květnu bude konat festival Litava Park. Na dvoudenní akci vystoupí Mig 21, Wohnout, Vlasta Redl, Janek Ledecký, Robert Křesťan a Druhá tráva. Doplní ji doprovodný program. Festival zahájí improvizační skupina Partička.

V pátek 24. května vystoupí členové Partičky Michal Suchánek a Richard Genzer. Následovat bude koncert Mig 21 a večer zakončí kapela Wohnout.

V sobotu si budou moct návštěvníci poslechnout koncerty Vlasty Redla, Janka Ledeckého, Roberta Křesťana a Druhé trávy a kapel Dopyjem a pudem s Pjérem la Šé´zem, Ukulele Orchestra jako Brno a Karel na nákupech.

„Doplňující program jsme letos připravili na druhý festivalový den. Proběhne na různých místech ve městě. V plánu je třeba baseballové utkání klubů Pelikans Bučovice a Draci Brno, komentovaná prohlídka lesoparku s průvodci v dobovém kostýmu, program neziskové organizace Mary’s Meals a další,“ uvedla hlavní pořadatelka Klára Mars, která festival připravuje se záštitou města Bučovice.

Podle tiskové mluvčí města Martiny Haškové si návštěvníci a návštěvnice budou moct projít město, a to včetně nedávno revitalizovaného lesoparku Hradisko a Kalvárie či kostela, kina či baseballového hřiště.

„V těsné blízkosti zámku se nachází autobusové i vlakové nádraží, proto se k nám i od nás pohodlně dostanou například lidé z Brna nebo Kyjova. Dobrá dostupnost a genius loci bučovického zámku a jeho okolí je skvělou kombinací pro koncertní zážitek pod širým nebem,“ dopnila Mars.

Vstupenky jsou již v prodeji na sítích TicketLive a GoOut, v Kulturním a informačním centru města Bučovice. Dvoudenní vstupenka je přenosná.