VIDEO: Kde udělali soudruzi z Pelíšků chybu? Podívejte se na omyly filmu

  • 105
Slavná věta z ještě slavnější vánoční scény s plastovými lžičkami se dá dobře parafrázovat ve spojení s filmovými chybami. Ani populární Pelíšky se jim totiž nevyhnuly. I když jde jen o opravdové drobnosti, můžete se na ně během sledování oblíbeného filmu zaměřit.

Chybějící červený svetr, mizející a znovu se objevují šála. Drobné nesrovnalosti doprovázejí Pelíšky už od úvodní scény, kdy se hrdina Michal snaží neúspěšně oběsit v chatrném altánku na dvoře. Oku pozorného diváka neunikne ani moment, kdy se Jiří Kodet hádá se svojí filmovou dcerou na téma nok/knedlík - v jeden moment má totiž kravatu povolenou, v dalším záběru už pečlivě srovnanou.

Překvapí i tajemná ruka, která opět postavě Krause v podání Jiřího Kodeta pomůže přidržet vánoční stromek. A nebo Šebkův jídelníček, který v momentě vytažení z psacího stroje není zdaleka hotový, ovšem na nástěnce už následně visí v plném znění.

Nesrovnalost v oblečení se nevyhne ani zmíněné postavě v podání Miroslava Donutila, když trhá onoho „Gagarinova bratra“, který se objevil na inkriminované nástěnce. Další chyby a nesrovnalosti najdete ve videu.